sobota 27. července 2024

Cintula jde do vazby. Fico bude muset zatím zůstat v Banské Bystrici

Slovenský atentátník jde do vazby, kde si počká na soud, který jej může poslat do vězení na doživotí. Robert Fico dál zůstane v banskobystrické nemocnici.

GNoZn6VWYAAsG4x

Atentátník Juraj Cintula počká na soud ve vazbě.
Zdroj: X

  • Atentátník Juraj Cintula počká na soud ve vazbě.
  • Zdroj: X

Speciální soud ve slovenském městě Pezinok rozhodl, že 71letý Juraj Cintula, který je obviněný z atentátu na premiéra Roberta Fica, si na soudní líčení počká ve vazbě. Žalobce v jeho případě o vazbu požádal proto, že by atentátník mohl pokračovat v trestné činnosti nebo se pokusit o útěk. Cintula, který byl v městě Levoča, kde bydlel známý jako spisovatel, básník a písničkář, se ke střelbě přiznal a řekl, že jej k tomu vedly odlišné politické názory.

Fico nadále zůstává ve vážné stavu v banskobystrické nemocnici. Lékaři vyloučili možnost převozu do bratislavského zařízení, kde by premiér byl blíže své rodině. Jak uvedl ministr obrany Robert Kaliňák, který Fica navštívil, zůstává jeho stav vážný když komunikuje, tak s obtížemi. Podle něho dnešek a zítřek rozhodně o dalším léčení, protože čtvrtý a pátý den mohou nastat komplikace. Ty se, podle dnešní zprávy lékařské konzilia, zatím neobjevily.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0815402705
Zahraniční

Němci se začínají otáčet k Syřanům zády. Už jim nechtějí udělovat azyl

GTQERGiXYAEHPx6
Krimi

Policista zastřelil neozbrojenou černošku. V Americe se znovu zvedá vlna protestů

profimedia-0891875253
Krimi

Za smrt dvou dětí na nelegálních závodech potrestal soud ženu doživotím

Sarajevo_trial
Zahraniční

Způsobil světovou válku, ale jejího konce se nedožil. Principovi by dnes bylo 130 let