sobota 27. července 2024

Jeden sen se Bostonu rozplynul. Pastrňák se Zachou si mohou v Praze splnit jiný

Florida rozhodla o svém postupu do finále Východní konference necelé dvě minuty před koncem. Zacha se trefil poprvé v play off.

Pavel Zacha oslavuje se spoluhráči gól

Pavel Zacha oslavuje se spoluhráči gól
Zdroj: Profimedia

  • Pavel Zacha oslavuje se spoluhráči gól
  • Zdroj: Profimedia

Český útočník Pavel Zacha vstřelil úvodní gól zápasu v závěru první třetiny. Zacha skóroval bekhendem po přihrávce Jakea DeBruska. Sedmadvacetiletý Čech vstřelil vůbec první gól v play off. Podařilo se mu to až ve 25. zápase. Florida vyrovnala skóre v polovině utkání. Anton Lundell převzal volný puk z hole obránce Bruins Parkera Wotherspoona a překonal gólmana Swaymana.

Boston si ve třetí třetině vytvořil několik slibných šancí, žádnou ale nevyužil. Florida rozhodla o svém vítězství necelé dvě minuty před zazněním závěrečné sirény. Gustav Forsling skóroval po odrazu střely Antona Lundella. Florida vyřadila Boston v play off podruhé za sebou. V minulé sezoně vedl Boston nad Floridou už 3:1 na zápasy. Pro bostonské hráče tak sezona skončila.

David Pastrňák s Pavlem Zachou by mohli eventuálně posílit český národní tým na hokejovém mistrovství světa. O účast Davida Pastrňáka na domácím šampionátu vedení české reprezentace hodně stojí. Záležet bude i na zdravotní prohlídce a výstupních testech.

BOSTON BRUINS – FLORIDA PANTHERS 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Konečný stav série: 2:4

Zdroj: nhl.com

Související

V srpnu se proti sobě utkají Pastrňák s Voráčkem
Hokej

Pastrňák se utká s Voráčkem, fanoušky čeká souboj hvězd

Dominik Badinka
Hokej NHL

Badinka podepsal nováčkovský kontrakt s Carolinou

Pavel Francouz v dresu Colorada
Hokej NHL

Francouz v zámoří nekončí, stal se skautem Avalanche

Adam Raška
Hokej NHL

Raška pokračuje v Minnesotě