sobota 27. července 2024

Potvrzeno, Nečas posílí národní tým

Hokejista Martin Nečas po vyřazení z play off NHL míří na světový šampionát v Praze a Ostravě.

Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.

Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.
Zdroj: Profimedia

  • Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.
  • Zdroj: Profimedia

Přání většiny českých hokejových fanoušků se vyplnilo. Poté, co hokejisté Carolina Hurricanes i s Martinem Nečasem vypadli z play off NHL, očekávala hokejové veřejnost, zda produktivní český forvard zamíří do Prahy posílit národní tým na domácím mistrovství světa.

A v průběhu středečního večerního duelu Česka s Rakouskem se fanoušci dočkali dobré zprávy. Martin Nečas, který za seniorskou reprezentaci nastoupil naposledy v roce 2018, skutečně bude Radimu Rulíkovi k dispozici. Před klíčovým duelem s Kanadou může Nečas týmu přinést nejen zkušenosti se zámořským hokejem, ale také tolik potřebné góly.

„Martin Nečas by se měl připojit k týmu v sobotu dopoledne. Jeho zdravotní prohlídka v klubu dopadla dobře a Martin je na cestě domů,“ řekl pro Českou televizi generální manažer národního týmu Petr Nedvěd. O tom, jak přesně trenéři posilu začlení do týmu a jestli naskočí hned do sobotního utkání, Nedvěd zatím spekulovat nechtěl.

Martin Nečas může své vystoupení na světovém šampionátu využít i k sebeprezentaci pro případné zájemce o jeho služby z řad klubů NHL. Po aktuální sezoně mu totiž končí angažmá v Carolině a staně se chráněným volným hráčem.

Autor: Ota Černý

Související

Dominik Badinka
Hokej NHL

Badinka podepsal nováčkovský kontrakt s Carolinou

Pavel Francouz v dresu Colorada
Hokej NHL

Francouz v zámoří nekončí, stal se skautem Avalanche

Adam Raška
Hokej NHL

Raška pokračuje v Minnesotě

Radek Faksa v dresu Stars
Hokej NHL

Faksa mění v NHL po devíti letech dres