sobota 27. července 2024

Nečas má po sezoně, Rangers postoupili do finále Východní konference

Hokejisté New York Rangers postoupili do finále Východní konference. Šestý vzájemný duel s Carolinou ovládli po skvělém obratu ve třetí třetině 5:3. Nečas skóroval podruhé v řadě.

Martin Nečas slaví gól

Martin Nečas slaví gól
Zdroj: Profimedia

  • Martin Nečas slaví gól
  • Zdroj: Profimedia

Český útočník Martin Nečas otevřel skóre utkání v závěru první třetiny. Pětadvacetiletý rodák z Nového Města na Moravě překonal brankáře Igora Shesterkina střelou nad lapačku. Nečas se radoval z gólu ve druhém zápase za sebou a s devíti kanadskými body je nejproduktivnějším Čechem v play off. Během druhé dvacetiminutovky Hurricanes své vedení zvýšili na 3:1 a do poslední třetiny nastupovali se slibným dvougólovým náskokem. Rangers ale ukázali svou sílu a zápas otočili. Chris Kreider vstřelil v poslední třetině tři góly a stal třetím hráčem v historii NHL, který ve třetí třetině vstřelil hattrick, jehož součástí byl rozhodující gól série Stanley Cupu. Výhru Rangers potvrdil gólem do prázdné branky Barclay Goodrow. Rangers se v další sérii utkají buď s Bostonem, nebo Floridou.

Martin Nečas má po prohře s Rangers po sezoně. Teoreticky by se mohl připojit k národnímu týmu a odehrát již utkání s Kanadou. Hovoří se ale o menším zranění, se kterým odehrál utkání v play off. Proti příjezdu je i fakt, že český útočník nemá podepsanou smlouvu na další sezonu. Nečasovo příjezd je tak zatím ve hvězdách.

CAROLINA HURRICANES – NEW YORK RANGERS 3:5 (1:0, 2:1, 0:4)

Konečný stav série: 2:4

Zdroj: nhl.com

Související

Dominik Badinka
Hokej NHL

Badinka podepsal nováčkovský kontrakt s Carolinou

Pavel Francouz v dresu Colorada
Hokej NHL

Francouz v zámoří nekončí, stal se skautem Avalanche

Adam Raška
Hokej NHL

Raška pokračuje v Minnesotě

Radek Faksa v dresu Stars
Hokej NHL

Faksa mění v NHL po devíti letech dres