sobota 18. května 2024

Wonka bude opět vařit čokoládu. V novince ho ztvární Chalamet

Jak přišel Willy Wonka ke své čokoládě a jak se seznámil s Umpa-Lumpy? Na tyhle otázky by měl odpovědět snímek Wonka, jenž vstoupí do českých kin před Vánoci.

Wonka

Timothée Chalamet jako Willy Wonka
Zdroj: Warner Bros.

  • Timothée Chalamet jako Willy Wonka
  • Zdroj: Warner Bros.

Dětskou knihu Karlík a továrna na čokoládu napsal britský autor Roalda Dahl v roce 1964. O sedm let později se dílo dočkalo první filmové adaptace s nezapomenutelným Genem Wilderem v roli Wonky. Následně v roce 2005 knihu zdařile zadaptoval Tim Burton, který do role excentrického čokoládovníka obsadil Johnnyho Deppa. Nyní to studio Warner Bros. zkusí znovu. Diváci se ovšem nedočkají klasického příběhu s Karlíkem, ale filmu zaměřeném na původ Wonky a jeho okouzlující čokolády.

Snímek předcházející původnímu příběhu zrežíroval tvůrce rodinných snímků Paddington 1 a 2 Paul King a na první zveřejněné upoutávce je jeho rukopis znát. Pohodová atmosféra, propracovaná výprava a kostýmy, mírná strojenost a britská pohádkovost. To vše z upoutávky srší. Willyho Wonku ve filmu ztvárnil jeden z nejtalentovanějších herců své generace Timothée Chalamet (27). Kromě Wonky se Chalemet letos v listopadu objeví v kinech s očekávaným pokračováním Duny.

Premiéra snímku Wonka je stanovena na čtvrtek 14. prosince. Nezapomeňte trailer dokoukat až na závěr, upoutávka potěší snad každého diváka neotřelým překvapením s Umpa-Lumpou.

Autor: Šimon Mitro

Související

Timothée Chalamet ve filmu Duna: Část druhá
Film a TV Kino

Druhá Duna předčila tržby prvního dílu. Třetí film jistý není

Duna
Film a TV Kino

Únor v kinech: Konec měsíce završí Duna. Před ní přijde akčňák s kočičkou či gangster Rytmus

Super Mario Bros. ve filmu
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy roku 2023?

Timothée Chalamet
Film a TV Kino

Prosinec v kinech: Sváteční náladu zajistí Láska nebeská a pohádkový Wonka