pátek 24. května 2024

Na D1 je v sobě třicet aut. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným sněžením. Do 10 hodin platí pro Vysočinu a části Středočeského, Jihočeského, Jihomoravského, Pardubického a Zlínského kraje. Sníh na mnoha místech zastavil dopravu.

FsSrkpXWAAU_WYk.jpg

Hromadná nehoda na D1, 28. 3. 2023.
Zdroj: PČR

  • Hromadná nehoda na D1, 28. 3. 2023.
  • Zdroj: PČR

Až do odpoledne zůstává na východě v platnosti varování před silným větrem a v horských oblastech hrozí až do půlnoci nebezpečí tvorby sněhových jazyků.

Kamiony kolem šesté ráno zablokovaly všechny jízdní pruhy dálnice D8 mezi 79. a 80. kilometrem. Provoz se podařilo obnovit po půl desáté, kdy se naopak zastavila dálnice D1. Provoz na Prahu stojí kvůli nehodě na 143. kilometru, nejede se ani ve směru na Brno na 136. kilometru. Při dvou hromadných nehodách havarovalo dohromady přes 30 aut, z toho 12 kamionů.

Problémy se sjízdností jsou ve vyšších polohách na řadě dalších míst, včetně některých německých silnic vedoucích k hranicím s Českem.

Potíže můžou trvat po celý den. Na východě Česka platí varování před silným větrem, v horských oblastech hrozí až do půlnoci nebezpečí tvorby sněhových jazyků.

Související

deštník-ilustrační foto
Domácí

Počasí se nezmění, bude jarní a přinese déšť

bouřka
Domácí Počasí

Na západě a jihu Čech hrozí silné bouřky

Javorníky
Domácí

Příjemné jarní dny občas zchladí déšť

pole
Domácí Počasí

V dubnu bylo nadprůměrně teplo. První tropický den přišel z kraje měsíce