neděle 16. června 2024

Kanada postoupila přes Slovensko do semifinále

Slovenský tým favorizovanou Kanadu nepřekvapil a po prohře 3:6 na šampionátu končí.

Kanada vyhrála nad Slovenskem

Kanada vyhrála nad Slovenskem
Zdroj: Profimedia

  • Kanada vyhrála nad Slovenskem
  • Zdroj: Profimedia

Kanaďané šli do utkání jako favorité a svou nadvládu na ledě předvedli hned ve 3. minutě, kdy otevřel skóre Jared McCann. Kanaďané se za minutu a půl dostali do dvougólového vedení. Slovenského brankáře Samuela Hlavaje překonal bekhendem Pierre-Luc Dubois. Slováci nezvládli start zápasu a po necelých pěti minutách prohrávali o dvě branky. Slováci se ale nevzdávali. V 8. minutě nahodil puk na bránu Peter Cehlárik a jeho střelu si srazil do vlastní branky Brandon Hagel.

Slováci si v úvodu druhé třetiny vytvořili tlak, skórovat se jim ale nepodařilo. Úspěšnější byl Nick Paul, který ranou z první překonal Hlavaje a poslal Kanadu opět do dvougólového náskoku.

Zkraje poslední třetiny mohl Slovákům vykřesat jiskřičku naděje Féherváry, který ale z úhlu trefil jen tyč. Poté přišla opět chvíle pro Kanaďany, kteří ve 47. minutě skórovali hned dvakrát. Kanada vedla 5:1. Slováci vzápětí odpověděli a snížili, ale pořád prohrávali o tři góly. Slováci zdramatizovali zápas necelé tři minuty před závěrečnou sirénou, kdy vstřelil gól při přesilové hře pět na tři Marek Hrivik. Poslední slovo měl ale Nick Paul, který svým druhým gólem v utkání upravil skóre na 6:3.

Kanada předčila Slováky v bruslení, rychlosti a v přesnosti. To vše rozhodlo o postupu Kanady do semifinále.

Související

prof
Domácí

Pavel vyznamenal Čaputovou. Má stejný Řád bílého lva jako Fico a Alžběta II.

United_States_Secretary_of_Defense_Lloyd_Austin_hosts_Slovakia_Minister_of_Defence_Robert_Kaliňák_at_the_Pentagon_on_March_1,_2024_-_11
Zahraniční

Kaliňák žaluje svého předchůdce. Darování stíhaček byla vlastizrada, tvrdí

Slovenská dálnice D1.
Domácí

Odkazy na nákup dálničních známek do okolních zemí nabízí web eDalnice

profimedia-0880965252
Domácí

Čaputová navštívila Česko naposledy jako prezidentka. Pavel ji přivítal na Hradě