úterý 7. května 2024

Víme, jak vybrat dobrý kávovar a kolik bude stát

Vánoce jsou za rohem a většina z nás vybírá vhodné dárky pro své blízké. Mnoho lidí se jako každý rok rozhodne pořídit někomu z rodiny kávovar. Poradíme, podle čeho ho vybrat.

imageresize

Jak vybrat cenově přijatelný a kvalitní kávovar? Záleží na vašich preferencích.
Zdroj: Spiller coffee

  • Jak vybrat cenově přijatelný a kvalitní kávovar? Záleží na vašich preferencích.
  • Zdroj: Spiller coffee

Pijete kávu s mlékem? A pijete ji vy sám anebo i s manželkou? Jste velká rodina s dospělými dětmi a cappuccino je jejich nejoblíbenější nápoj? Dáváte si kávu denně anebo na ni odpoledne už nemáte chuť? Pijete ji jen o víkendu anebo když přijde návštěva? Tak tohle jsou otázky, které byste si měli před koupí kávovaru položit.

"V případě, že jste dva až čtyři, co denně pijete kávu s mlékem, pak doporučím kávovar s kapučinátorem. Koupit se dá od deseti tisíc korun," vysvětluje odbornice na kávu Michala Spiller.

Pokud ale chcete designově ladící kávovar k ostatnímu vybavení domácnosti, pak můžete vybírat mezi kávovary s dotykovým i barevným displejem, integrovaným kapučinátorem, kdy mléko napěníte vložením hadičky rovnou do nádoby a podobně. V této kategorii produktů již ale počítejte s investicí nad 15 tisíc korun.

"Nejoblíbenějšími kávovary v domácnostech našich zákazníků jsou stroje do deseti tisíc. Ty mají napěňovací trysku, mléko si tedy v případě potřeby napěníte horkou párou v hrnku nebo konvičce, mají integrovaný mlýnek a funkci výdeje malé a velké kávy. Jsou cenově dostupné, snadno ovladatelné a rozměrově nejvíce vyhovující. Pro domácí použití doporučuji kávovar s vyjímatelnou spařovací jednotkou," pokračuje Spiller.

Dobré je volit známé osvědčené značky, pro které po záruce seženete servis. Privátní značky prodejců potravin nebo kávových kapslí často zklamou zákazníky nedostupným pozáručním servisem.

Související

káva
Ostatní Káva

Většina Čechů pije kávu každý den. Nejčastěji zrnkovou a doma

caffe latte
Světové dny Káva

Den latéčka

irská káva
Světové dny Káva

Den irské kávy

káva
Světové dny Káva

Den pauzy na kávu