pátek 17. května 2024

Vánoce na streamu: Bradley Cooper se snaží o Oscara a Snyder servíruje své Star Wars

I těsně před Vánoci se streamovací služby vytasí s několika novinkami, a to včetně velkolepého sci-fi Zacka Snydera, potenciální oscarovky s Bradley Cooperem či druhé série komiksového What If.

Rebel Moon

Plakát k filmu Rebel Moon
Zdroj: Netflix

  • Plakát k filmu Rebel Moon
  • Zdroj: Netflix

V přehledu na druhou polovinu prosince začneme s nejambicióznější podívanou, životopisným filmem Maestro. Snímek vypráví o dirigentovi Leonardu Bernsteinovi v podání Bradleyho Coopera. Známý herec snímek i režíroval, jde v pořadí o jeho druhý režijní počin po Zrodila se hvězda (2018). Kratičká synopse snímku zní: „Strhující milostný příběh, který zachycuje celoživotní přátelství dirigenta a skladatele Leonarda Bernsteina s Felicií Montealegre Cohn Bernsteinovou.

Film se již představil na řadě festivalů. Na kritickém serveru Rotten Tomatoes ho ohodnotilo celkem 216 amerických a evropských kritiků, film má zatím vysoké průměrné hodnocení 7,5 z 10. Při vyhlášení nominací na Zlaté glóby získal Maestro čtyři nominace. Na Netflixu si odbyde premiéru 20. prosince.

Ve stejný den má také ohlášenou premiéru Percy Jackson a Olympané zaměřený na dětské publikum na Disney+.Jde o další pokus zadaptovat knižní fantasy sérii. V letech 2010 a 2013 vznikla dvojice snímků v hlavní roli s Loganem Lermanem, která se opírala o hvězdné obsazení ve vedlejších rolích v čele s Piercem Brosnanem či Umou Thurman. Filmy však nebyly kdovíjak kvalitní a až nyní to Disney zkusí v podobě seriálu. Ten se však na rozdíl od filmů nespoléhá na známé herce. První série adaptuje první díl Zloděj blesku.

Těsně před Vánoci, 22. prosince, se Zack Snyder vytasí se svou variací na Star Wars. Velkolepé sci-fi z dílny Netflixu je rozdělené na dvě části. První díl Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně pojednává o tajemné cizince, jež se pokusí zachránit mírumilovnou kolonii na okraji galaxie před tyranskou armádou. V hlavní roli se představí Sofia Boutella a Charlie Hunnam. Druhý díl přiletí na Netflix 19. dubna.

Dvaadvacátého prosince má premiéru i druhá série What If…? neboli Co kdyby…?. Antologická animovaná série má opět devět epizod, v níž se představí paralelní verze oblíbených superhrdinů od Marvelu. Disney+ bude díly dávkovat po dnech, tudíž poslední díl druhé série bude uveden 30. prosince.

Posledním tipem do konce letošního roku patří opět Netflixu. Na Boží hod si připravil premiéru stand-upu Rickyho Gervaise s názvem Ricky Gervais: Armageddon. Hodinový stand-up jistě zpříjemní náladu všem, kteří se chtějí pobavit u ostřejšího humoru, který ve všudypřítomných vánočních pohádkách a rodinných komedií chybí. Premiéra 25. prosince.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů