neděle 28. dubna 2024

Válka hvězd. Kdo dopuje, má se vracet ze dna, říká Wozniacki o comebacku Halep

Pořadatelé v Miami udělili Rumunce, která se po trestu za doping vrací na kurty, divokou kartu do hlavní soutěže, což se dánské hráčce vůbec nelíbí.

Simona Halep.

Simona Halep.
Zdroj: X

  • Simona Halep.
  • Zdroj: X

Na prestižním turnaji v Miami obdržela od pořadatelů divokou kartu do hlavní soutěže a po velké bitvě podlehla Španělce Paule Badose 1:2 na sety. Od své přemožitelky si rumunská tenistka a bývalá světová jednička Simona Halep vyslechla slova uznání, ne všichni jsou ovšem ze zkrácení dopingového trestu a jejího rychlého návratu na elitní turnaje nadšeni. 

Chápu, proč chce turnaj velkou hvězdu, ale pokud měl někdo pozitivní dopingový test, tak by neměl dostávat divoké karty. Pokud se chcete vrátit, tak byste se měli vypracovat ze dna,“ řekla rezolutně další bývalá jednička Caroline Wozniacki z Dánska, která se na kurty vrátila po mateřské pauze.

Rumunce zkrátil arbitrážní soud dopingový trest ze čtyř let na devět měsíců, celkem od předběžné suspendace nehrála sedmnáct měsíců. V těle měla lék Roxadustat podporující krevní oběh, Rumunka ale uspěla s obhajobou, že zakázaná látka se dostala do těla v kontaminovaném doplňku stravy. Halep se proti výrokům Dánky ohradila. „Neudělala jsem nic špatného. Nepodváděla jsem. Nedopovala," řekla Halep. 

Dvě bývalé vládkyně ženského tenisu se utkaly na profesionálním okruhu WTA sedmkrát, z toho pětkrát zvítězila Wozniacki včetně finále Australian Open před šesti lety. Případný další souboj bude jistě pikantní.

Autor: mš

Související

Carlos Alcaraz.
Tenis

Proč se mi tohle děje? Alcaraze trápí zranění

Holger Rune.
Tenis

Fanoušci kroutí hlavou nad výpraskem dánské hvězdy

Zerfe Wondemagegn.
Ostatní

Za doping dostala etiopská běžkyně stopku na pět let

Gabrine Muguruza.
Tenis

Španělská hvězda se loučí, Muguruza ukončila kariéru