pondělí 29. dubna 2024

Srpen na streamu: Druhá polovina měsíce vrátí na scénu Star Wars

Co si pustit před koncem léta? Výběr čtyř premiér pro druhou polovinu srpna.

Rosario Dawson jako Ahsoka Tano

Rosario Dawson jako Ahsoka Tano
Zdroj: Disney+

  • Rosario Dawson jako Ahsoka Tano
  • Zdroj: Disney+

První půlka srpna byla na seriálové i filmové premiéry na streamovacích službách skoupá. Ani druhá polovina není kdovíjak nabitá, ale několik zajímavých premiér včetně jedné události se zde najde. Prvním tipem je dokumentární pohled na dlouho probíraný soudní proces herce Johnnyho Deppa a jeho exmanželky, herečky Amber Heard. Jedna z nejsledovanějších soudních tahanic všech dob se dočkala třídílného dokumentu z dílny Netflixu.

Sérii Depp vs. Heardová natočila režisérka Emma Cooper, jež má za sebou dokument Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky či Louis Theroux: Megavězení v Miami. V dokumentu Depp vs. Heardová by měla zaznít svědectví obou stran. Premiéra se uskuteční na Netflixu 16. srpna.

Přesně o týden později přijde největší srpnová premiéra a jeden z důvodů proč si předplatit Disney+. Dne 23. srpna si odbydou premiéru první dva díly Ahsoky. Rytířku Jedi Ahsoku Tano ztvárnila stejně jako v seriálu Mandalorian herečka Rosario Dawson. Kromě Dawson v seriálu hraje Mary Elizabeth Winstead či zesnulý Ray Stevenson, jde o jeho předposlední roli. Herec zemřel v květnu letošního roku. Nový seriál ze světa Star Wars by měl nabídnout boje se světelnými meči a dospělejší podívanou než Mandalorian či Boba Fett.

Dne 25. srpna si diváci mohou oddechnout u pokračování povedené komedie Vacation Friends v hlavní roli s Johnem Cenou. Vacation Freinds 2 naváže na první díl z roku 2021. Vrátí se původní obsazení, ale také nové tváře v čele se Stevem Buscemim. O režii se opět postaral Clay Traver, takže by mělo jít o obdobnou letní ztřeštěnou komedii jako první díl. Premiéra se uskuteční na službě Hulu, ale v ČR by měl být snímek dostupný na Disney+.

Posledním typem je mysteriózní thriller A Murder at the End of the World. V sedmidílné sérii z dílny Hulu si zahráli Emma Corrin, Clive Owen, Harris Dickinson či Brit Marling. Mělo by jít o nepředvídatelnou mysteriózní krimi, v níž figuruje samotářský miliardář, odlehlé luxusní letovisko, parta nesourodých hostů a smrt. Zápletka zní jako loňské Na nože: Glass Onion bez komedie. Za minisérií stojí Zal Batmanglij a Brit Marling, kteří společně pracovali na seriálu OA či filmu Dívka z budoucnosti (2011). Premiéra je stanovena na 29. srpna.

Autor: Šimon Mitro

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

Opičí muž
Film a TV Kino

Duben v kinech: Akční řežby a občanská válka v USA