pondělí 29. dubna 2024

Sparťanský kapitán dvěma góly sestřelil Pardubice

Sedmnácté kolo Fortuna ligy poznamenalo zimní počasí, kvůli kterému byly téměř všechny zápasy odloženy. Hrálo se jen v Olomouci a v Pardubicích.

Autor dvou gólů Ladislav Krejčí

Autor dvou gólů Ladislav Krejčí
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • Autor dvou gólů Ladislav Krejčí
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Kvůli přívalům sněhu a nevyhovujícím stavu hřišť se ze sobotních utkání Fortuna ligy odehrálo jen jediné. V tom Sigma Olomouc hostila souboj o třetí místo se Slováckem.

Sigma Olomouc - Slovácko 1:1

I přes veškerou snahu domácích pořadatelů mělo hřiště na Andrově stadionu v sobotu k ideálu daleko a vytrvalé sněžení neslibovalo velkou fotbalovou podívanou. I tak si přes dva tisíce promrzlých fandů našlo v Olomouci cestu do ochozů. Zahřát se gólovou oslavou mohli domácí ve 37. minutě, když Beneš krásně z voleje poslal míč do sítě Slovácka.

Po změně stran se hosté hnali za obratem a v 59. minutě z penalty srovnal Vlastimil Daníček. Další góly na zasněženém trávníku nepadly a tak došlo na dělbu bodů. Slovácko tím pádem třetí příčku o bod před Olomoucí uhájilo.

FK Pardubice - Sparta Praha 1:2

Stejně jako v sobotu, i v neděli byla odložena všechna utkání Fortuna ligy až na jedno, kterým byl duel Pardubic s pražskou Spartou. Východočechům se skutečně podařilo hřiště pro zápas připravit a tak si přes čtyři a půl tisíce fanoušků na stadionu mohlo zpestřit neděli fotbalem.

Hosté byli jasnými favority, což se potvrdilo v 19. minutě, když se trefil nedávný navrátilec do sestavy a kapitán Sparty Ladislav Krejčí. Jenže už o chvíli později bylo srovnáno díky výstavní trefě Zlatohlávka.

Ve druhém dějství Sparta ještě zvýšila tlak ve snaze urvat všechny body. To se jí nakonec díky druhé trefě Krejčího povedlo. Domácí sice v samotném závěru sahali po vyrovnání, Mukwelleho gól v 90. minutě byl ale po sporném zásahu VAR pro těsný ofsajd odvolán.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

parní vlak
Domácí Tipy na výlety

O letních prázdninách budou po Pardubicku jezdit parní vlaky

profimedia-0777691996.jpg
Fotbal

Kdo si vyslouží skupinu o titul?

Olomouc,_Hynaisova_9a,_zimní_stadion_(03)
Domácí

Olomoucký stadion nemá kolaudaci. To může zrušit i plánovaný koncert Kabátu