pondělí 29. dubna 2024

Sparta uprostřed náročného programu narazí na Plzeň

Fortuna liga jde do svého 24. kola a v něm dojde na třaskavý souboj první Sparty se třetí Plzní i východočeské derby.

Plzeň přivítá obhájce titulu ze Sparty.

Plzeň přivítá obhájce titulu ze Sparty.
Zdroj: FC Viktoria Plzeň / Martin Skála

  • Plzeň přivítá obhájce titulu ze Sparty.
  • Zdroj: FC Viktoria Plzeň / Martin Skála

Už 24. kolo aktuální sezony Fortuna ligy je na programu tento víkend a tradičně přinese spoustu atraktivních zápasů. Tím nejzajímavějším, s ohledem na boj o titul, bude nedělní střet obhajující Sparty a ambiciózní Plzně.

Ligové kolo zahájí v sobotu Bohemians, kteří už čtyři měsíce nepoznali výhru. Pokusí se to napravit v utkání s Mladou Boleslaví. Ta pod novým trenérem Holoubkem v minulém kole porazila České Budějovice 1:3 a rozhodně nebude snadným soupeřem.

Třaskavé východočeské derby tentokrát hostí Hrade Králové. Ten se stejně jako Pardubice aktuálně nachází v poslední třetině tabulky a oba celky od sebe dělí jediný bod, takže výhra je pro oba týmy zásadní.

Liberec přivítá poslední Karvinou a bude jistě chtít zastavit volný pád tabulkou, který na jaře zažívá.

Právě na nováčkovi ligy se minulý týden zahojilo aktuálně čtvrté Slovácko, které v sobotu přivítá jedenáctý Jablonec. Svěřenci Martina Svědíka na jaře už dvakrát před domácím publikem prohráli a do třetice to určitě nebudou chtít dopustit.

Sobotní program uzavře duel Ostravského Baníku se Sigmou Olomouc. Domácí mají v tabulce čtyřbodový náskok a vstup do jara jim vyšel lépe. Olomouc na druhé straně odvolala trenéra Václava Jílka a čeká ji teprve druhé utkání pod vedením dosadaveního asistenta Jiřího Saňáka.

Nedělní fotbalové odpoledne přinese utkání dvou týmů ze samého dna tabulky. Předposlední České Budějovice, které po tragickém podzimu začaly konečně sbírat body, přivítají čtrnáctý Zlín. Oba kluby od sebe dělí pouhý bod.

Slavia má za sebou náročné utkání v Evropské lize, kde v deseti marně vzdorovala AC Milán a ve čtvrtek ji čeká odveta v Edenu. Mezitím se ale musí vypořádat s Teplicemi, kterým se na jaře daří, což potvrdily minulý týden výhrou na Libercem.

Šlágrem kola je bezesporu střet dalších dvou zástupců v evropských pohárech. Sparta ve čtvrtek přivítala vedoucí tým Premier League Liverpool a inkasovala od něj pět branek. Plzeň v Ženevě sehrála vyrovnanější utkání, které ji ale také stálo mnoho sil. Nyní se tyto týmy postaví proti sobě a z hlediska boje o titul půjde oběma o hodně. Po remíze v derby se Slávií má Sparta na městského rivala stále náskok pouhých čtyř bodů a nemůže si dovolit zaváhat. Na druhé pro Plzeň by výhra znamenala snížení ztráty ne čelo tabulky na devět bodů, což je pro svěřence Miroslava Koubka možná jedna z posledních šancí, jak se do boje o titul ještě přihlásit.

Autor: Ota Černý

Související

parní vlak
Domácí Tipy na výlety

O letních prázdninách budou po Pardubicku jezdit parní vlaky

Fanoušci fotbalové Slavie.
Fotbal

Slavia pyká za své fanoušky, zaplatí přes dva miliony

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Jan Bořil prodloužil smlouvu se Slávií.
Fotbal Fortuna Liga

Kapitán Bořil získal ve Slavii smlouvu na další rok