pondělí 20. května 2024

Sparta je krůček od postupu do semifinále

Sparta vyhrála i třetí čtvrtfinálový zápas a je jen jeden zápas od postupu do semifinále.

Hráči Sparty se radují z pátého gólu

Hráči Sparty se radují z pátého gólu
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Sparty se radují z pátého gólu
  • Zdroj: Profimedia

Domácí Tygři otevřeli skóre v 8. minutě, kdy se puk odrazil od Michala Bulíře a zamířil do branky Kováře. Sparta vyrovnala o pět minut později. Miroslav Forman se prokličkoval až před Hrenáka, kde sice na chvilku ztratil puku, ale poté se k němu se štěstím vrátil a Forman přízemní střelou k levé tyči překonal libereckého gólmana, 1:1. Domácí hokejisté si ale vedení vzali dvě minuty před koncem první třetiny zpět. Kelly Klíma se prudkou střelou trefil přímo mezi Kovářovo betony, 2:1.

Ve druhé třetině si hráči obou týmů vytvořili několik slibných šancí. Gólově se prosadila ale jen Sparta. Ve 34. minutě vymetl levý růžek branky obránce Jakub Krejčík a vyrovnal na 2:2.

V poslední dvacetiminutovce se Liberec opět ujal vedení. V první minutě hry překonal Marek Zachar krásným bekhendem gólmana Kováře, 3:2. Sparťany rychlý gól nezlomil a za tři minuty bylo zase vyrovnáno. Sváteční střelec Ondřej Mikliš vstřelil prudkou střelou třetí sparťanský gól. Osm minut před koncem utkání se Sparta dostala poprvé v zápase do vedení. Dvaadvacetiletý David Vitouch vybojoval puk a přesnou ranou nad levé rameno upravil skóre na 3:4. Liberec čekal na správný moment, aby odvolal brankáře Hrenáka. Tygrům se nedařilo usadit v útočném pásmu a při odjezdu libereckého brankáře na střídačku ztratili kotouč. Ondřej Najman měl už snadnou práci dopravit puk do prázdné branky.

Sparťané museli v utkání třikrát srovnávat skóre, přesto dotáhli utkání do vítězného konce. Miroslav Forman sehrál výborný zápas, ve kterém zaznamenal tři body za jeden gól a dvě asistence. Sparta se ujímá vedení 3:0.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC SPARTA PRAHA 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Bulíř (Birner, Hawryluk), 18. Kel. Klíma (Ivan), 41. Zachar (Rychlovský) – 13. Forman (Lajunen, Němeček), 34. Krejčík (Forman), 44. Mikliš (Forman), 52. D. Vitouch, 59. O. Najman (D. Vitouch, Chlapík)

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Beránek, MS Praha Norskoprofimedia-0872075517.jpg
Hokej MS Praha

Nejdřív trápení, nakonec Češi houževnaté Nory v euforické atmosféře udolali

Hráči Švédska zvítězili nad USA
Hokej MS v hokeji 2024

Švédsko v souboji hokejových velikánů porazilo USA

Filip Chytil se vrátil na led
Hokej NHL

Nečasova Carolina je blízko vyřazení, Chytil je zpátky ve hře