pátek 3. května 2024

Sobota byla chudá na góly, Východním Čechám vládne Hradec

Ve východočeském derby zvítězil nad Pardubicemi domácí Hradec 2:0. Ve zbylých čtyřech sobotních utkáních padlo jen šest gólů.

Výraznou postavou derby byl Ladislav Krejčí starší.

Výraznou postavou derby byl Ladislav Krejčí starší.
Zdroj: Profimedia

  • Výraznou postavou derby byl Ladislav Krejčí starší.
  • Zdroj: Profimedia

První letošní východočeské derby hostil Hradec Králové. Více něž osm a půl tisíce diváků udělalo na novém stadionu parádní atmosféru, která hnala domácí kupředu. Ale navzdory soustavnému tlaku Votroků se v prvním poločase skóre neměnilo, což shodou okolností platilo i o všech souběžně hraných utkáních.

Druhá půle nabídla vyrovnanější obraz hry, ale do šancí se dostával stále spíše Hradec. Skvělou práci odváděl na levé straně Krejčí, který v 57. minutě precizním centrem našel Filipa Čiháka a ten otevřel skóre utkání.

Následovala klidnější pasáž, kterou ukončil až v 73. minutě Vašulín. Toho průnikovou přihrávkou oslovil Dancák a Vašulín si s ní poradil bezchybně, 2:0.

V závěrečné patnáctiminutovce nejvíc zahrozili hostující Tischler s Hlavatým, ale obrana Hradce obě velké šance soupeře dokázala zažehnat.

„Bylo to důležité utkání před vyprodaným stadionem, takže jsme rádi, že jsme vyhráli. Jednoznačně jsme do zápasu vstoupili lépe a byli jsme nebezpečnější. Takže si myslím, že dnes bylo to vítězství zasloužené,“ řekl na tiskové konferenci po zápase David Horejš, trenér Hradce Králové. Nezapomněl pak na poděkování svým hráčům a fanouškům.

FC Hradec Králové - FK Pardubice 2:0 (0:0)

Branky a nahrávky: 57. Čihák (Krejčí), 73. Vašulín (Dancák).

Držení míče: 49 % : 51 %. Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:1.

Žluté karty: 63. Pudhorocký, 66. Pilař, 77. Čmelík, 84. Harazim, 92. Koubek – 8. Ortíz, 11. Patrák, 70. Hlavatý, 81. Icha.


V dalších sobotních utkáních padlo dohromady jenom šest gólů, z toho tři ve večerním duelu Baníku s Olomoucí. V neděli pokračuje program dalšími třemi utkáními, z nichž nejatraktivnější je duel Plzně se Spartou.

Autor: Ota Černý

Související

Ladislav Krejčí se s Realem Betis střel v Evropské lize.
Fotbal

Kapitán Sparty je podle španělských médií na odchodu

Veljko Birmančević vstřelil úvodní branku.
Fotbal Fortuna Liga

Sparta před reprezentační přestávkou uhájila čelo ligy

Plzeň přivítá obhájce titulu ze Sparty.
Fotbal Fortuna Liga

Sparta uprostřed náročného programu narazí na Plzeň

Kapitán Ladislav Krejčí věří, že Sparta může favorita zaskočit.
Fotbal Evropská liga

Lídr Premier League se představí na Letné