neděle 12. května 2024

Kapitán Sparty je podle španělských médií na odchodu

Podle španělského deníku AS by mohl kapitán Sparty Ladislav Krejčí v létě změnit adresu. Nejvážnějším zájemcem má být Real Betis hrající nejvyšší španělskou ligu.

Ladislav Krejčí se s Realem Betis střel v Evropské lize.

Ladislav Krejčí se s Realem Betis střel v Evropské lize.
Zdroj: Profimedia

  • Ladislav Krejčí se s Realem Betis střel v Evropské lize.
  • Zdroj: Profimedia

O možném přestupu sparťanského kapitána Ladislava Krejčího do zahraničí se spekuluje už delší dobu. Nyní se však zdá, že je na stole reálná nabídka a jedná se rozhodně o atraktivní adresu.

Podle španělského deníku AS se Krejčí ústně dohodl s klubem ze Sevilly Realem Betis na přestupu letos v létě, přičemž přestupová částka se údajně pohybuje okolo osmi milionů euro (202 milionů korun).

Čtyřiadvacetiletému obránci končí na Letné smlouva v červnu příštího roku a zájem o něj má mít vícero španělských klubů. Proto si bude muset Betis nejspíš za reprezentačního obránce připlatit víc, než by si přál.

Nicméně středního obránce pro příští sezonu v Betisu nutně potřebují. Sokratis totiž přišel jako dočasné řešení se smlouvou do konce sezony, Bartra se v říjnu podrobil operaci achilovky a Chadi Riad hostuje v Barceloně. Trenér Manuel Pellegrini by tak mohl na tento post mít k dispozici jen Germána Pezzelu, čemuž se bude určitě chtít vyhnout.

Krejčí navíc může přinést i góly, jak ukázal ve svém současném působišti. Ve 139 soutěžních utkáních za Spartu vstřelil 41 branek a tři zaznamenal i v národním dresu. Aktuálně Krejčí jako kapitán bojuje se Spartou o obhajobu titulu.

Autor: Ota Černý
Zdroj: AS

Související

Poslední letošní derby pražský "S" může rozhodnout o titulu.
Fotbal Fortuna Liga

Druhé kolo nadstavby přináší zásadní derby

Dominik Pavlát přišel do Pardubic na závěr sezony.
Hokej Tipsport ELH

Pavlátovo kratičké působení v Pardubicích je u konce

Jakub Málek chytal i za reprezentaci.
Hokej NHL

Gólman Málek míří do zámoří

Čas Luboše Kozla v Liberci se naplnil.
Fotbal Fortuna Liga

Další změny v Liberci, trenér Kozel končí