pondělí 20. května 2024

Slávii bude v Tiraspolu chybět klíčový muž

Fotbalisté Slávie odletěli k utkání Evropské ligy bez trenéra Jindřicha Trpišovského, který si při tréninku přivodil zlomeninu nosu.

Trenér Jindřich Trpišovský má zlomený nos

Trenér Jindřich Trpišovský má zlomený nos
Zdroj: facebook.co/SK Slavia Praha

  • Trenér Jindřich Trpišovský má zlomený nos
  • Zdroj: facebook.co/SK Slavia Praha

Slávisty čeká ve čtvrtek utkání pátého kola základní skupiny Evropské ligy, ke kterému odletěli Moldavska. Týmu Sheriff Tiraspol, kterému v domácím utkání v Edenu nadělili 6:0, budou Sešívaní tentokrát čelit bez trenéra. Jindřich Trpišovský si totiž na pátečním tréninku přivodil zlomeninu nosu. Kromě něho zůstávají v Praze převážně ze zdravotních důvodů také Tomáš Holeš, Petr Ševčík, Matěj Jurásek a Boluwatife Ogungbayi.

Pro zápas Evropské ligy hlavního trenéra zastoupí dlouholetý asistent Jaroslav Köstl, který se před odletem vyjádřil k nastalé situaci: „S Jindrou spolupracujeme už asi deset let, víme, kdo má co dělat. Žádná velká změna to snad nebude, snad jen v koučinku samotném na hřišti, ale to jsme si za tu kariéru taky párkrát vyzkoušeli. Doufám, že bude Jindra co nejdřív v pořádku a my mu tam uděláme radost výsledkem."

Slavia aktuálně vede skupinu G o skóre nad AS Řím a má jistotu postupu na dosah. V Tiraspolu by ji stačilo uhrát i jen remízu. Nicméně, jak řekl reprezentační útočník Mojmír Chytil, cílem jsou jednoznačně tři body. „Musíme k zápasu přistoupit stejně jako pokaždé. Do Tiraspolu jedeme jednoznačně vyhrát a stvrdit tak náš postup do jarní fáze,“ řekl Chytil.

Utkání Sheriff Tiraspol - Slavia Praha je na programu ve čtvrtek od 21:00, přímý přenos přinese kanál Sport 2.

Autor: Ota Černý

Související

Miloš Vystrčil na návštěvě Moldavska
Domácí

Podle Vystrčila by do EU měly vstoupit země, které plní podmínky

profimedia-0868809140
Domácí

Vystrčil navštíví Moldavsko

haraslin profimedia-0872035001.jpg
Fotbal Derby

Derby bez branek. Sparta drží pohodlný náskok

Poslední letošní derby pražský "S" může rozhodnout o titulu.
Fotbal Fortuna Liga

Druhé kolo nadstavby přináší zásadní derby