čtvrtek 16. května 2024

Šílená Peterková obtěžuje v polské věznici a nepozná hasičské auto

Zhysterčelá dezinformátorka Jana Peterková pobíhá po polském Lublinu, kde má být ve vazbě její kumpán Tomáš Čermák, který se vyhýbal vězení. Peterková se rozhodla, že zabrání jeho převozu do Česka. Čermáka Poláci předali v pondělí na Karvinsku Čechům.

chcp30-1024x683

Jana Peterková.
Zdroj: facebook.com

  • Jana Peterková.
  • Zdroj: facebook.com

Peterková od soboty obtěžuje zaměstnance věznice a policisty. Domáhá se i kontaktu s prokurátorem a právníky a obtěžuje i konzuly. A opět si vykládá řadu věcí svou prapodivnou logikou.

Čermákův převoz je naplánovaný na dnešek, Polsko jej na hranicích s Českem předá našim úřadům. Poputuje rovnou do vězení, kde si má odsedět 5,5 roku za propagaci terorismu, pravděpodobně dostane až dva roky navíc za to, že do vězení nenastoupil. Peterková se rozhodla, že Čermák, s kterým od jeho zatčení nemluvila, chce zůstat v Polsku.

V řadě videí, která tam natočila, tvrdí například, že Poláci porušili zákon, protože nedovolili Čermákovi z věznice telefonovat. Usoudila tak z toho, že se neozval jí, dalším dezinformátorům ani právníkům. A zcela jistě se podle ní neozval ani rodině. Ta by totiž takovou informaci podle ní jistě zveřejnila.

„On zděs in Prison. On něspáchal terorismus. Českaja strana chočet ho teď v pondělí odvézt do Prágy,“ domáhala se návštěvy ve věznici. „Ja drugjá, proše paňa, u mňa s ním děťjonko. Dopis napisáť! Alespoň adnu větu, proše pana,“ rozbrečela se, když se dozvěděla, že do věznice si nemůže přijít každý, jak se mu zachce. Zklamalo ji taky, že dozorci nemůžou promluvit s prokurátorem ani s advokátem. Pak se zeptala, zda má Čermák medikáciju a z kladné odpovědi usoudila, že je pod prášky a není schopný převozu. Ten podle ní nařídil protizákonně ministr vnitra Vít Rakušan.

Jako obvykle Peterková zveřejnila číslo svého účtu, kam můžou lidé posílat peníze na hotel, právníky, jídlo, lístky na vlak a teplé boty.

„Obvolávejte všechna česká média! Jdeme dát trestní oznámení na nezákonný převoz Tomáše, neboť advokát ex offo Tomáše ani neviděl, ani ho nenavštívil! Tomáš je pod léky u doktora, takže nelze jeho rozhodnutí právně považovat za platné!“ napsala pak ještě na Facebooku Peterková.

Zároveň také požaduje, aby polské soudy Čermákův případ přezkoumaly a rozhodly, zda se dopustil v Česku podle českých zákonů trestného činu. Že nic takového není reálné, je jí jedno. Vyrazila i na okresní prokuraturu, která je obdobou státního zastupitelství. Nelibě nesla, že se jí tam o víkendu nikdo nebude věnovat. Argumentovala třeba tím, že kdyby z garáží někdo vyběhl a pobodal ji, prokuratura nijak nezasáhne. Místo prokurátora se v jednom z videí opakovaně dožadovala protektora.

Jen o fousek později nejspíš unikla zatčení. „Je to tady fakt hustý, kolem našeho hotelu začalo blikat a houkat. Jezdí sem další a další neidentifikovatelný vozy, tak jestli budu zatčená, tak kontaktuje Jirku. Každopádně to nevypadá dobře,“ komentovala stojící hasičská auta, která ani nehoukla.

Zároveň Peterková žádá, aby Polsko udělilo Čermákovi azyl. Nejspíš netuší, že občan členského státu Evropské unie nemůže chtít azyl v jiném členském státu.

Peterková také svolala do Lublinu tiskovou konferenci. Přesně podle očekávání na ni nikdo nepřišel, přestože jinak nedjspíš celý svět ví, že ona je na místě, protože jí dobří Poláci nosí před věznici čaj a polévku. Její kumpán Pavel Zítko, který se vydává za generálního konzula neexistujícího Československa, zase svolal tiskovku před Prezidentský palác ve Varšavě, kde se podle Peterkové měl setkat s prezidentem Dudou. Vzápětí akci odvolal.

Policie oznámila, že Tomáše Čermáka převzala od polských kolegů v pondělí v poledne na společné česko-polské služebně v Chotěbuzi.

Související

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg
Domácí

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím

Obrázek vygenerovaný AI s Donaldem Trumpem a Afroameričany
Zahraniční AI

Trump přítelem Afroameričanů. Dezinformátoři sdílejí fotky vytvořené umělou inteligencí