pondělí 20. května 2024

Severokorejci na shromáždění opět hrozili imperialistům jadernou válkou

Den boje proti americkému imperialismu v neděli oslavila Severní Korea v Pchjongjangu. Na tamní stadion nahnala na 120 tisíc lidí, aby jim připomněla, že korejský národ trpěl kvůli údajné válečné provokaci a agresi americkými imperialisty.

PIC0074569

Shromáždění v Pchjongjangu, 25. června 2023.
Zdroj: Korejská centrální zpravodajská agentura

  • Shromáždění v Pchjongjangu, 25. června 2023.
  • Zdroj: Korejská centrální zpravodajská agentura

Americkou agresí nejspíš vláda myslela 25. červen 1950, kdy vpadla do Jižní Koreje a odstartovala Korejskou válku.

Na shromáždění se ozývala hesla slibující válku pomsty s cílem zničit Spojené státy, na transparentech stálo, že celá americká pevnina je severokorejskou střelnicí, nebo že imperialistické USA jsou ničitelem míru.

Od řečnického pultu zaznělo, že Severní Korea má nyní nejsilnější absolutní zbraň k potrestání amerických imperialistů, a že lidé v zemi hoří nezdolnou vůlí pomstít se nepříteli.

„Je to svatá povinnost naší generace, která nepřipouští další odklady při vyřizování účtů s americkými imperialisty,“ prohlašovali řečníci, konstatovali, že Spojené státy usilují o vypuknutí jaderné války, a vyzvali k nemilosrdné pomstě a důkladnému vyhlazení americkým imperialistů, kteří jsou zapřisáhlí nepřátelé korejského lidu.

Jaderně vyzbrojená Severní Korea testuje různé zbraně, včetně své největší mezikontinentální balistické rakety a zvyšuje napětí s Jižní Koreou a jejím hlavním spojencem, Spojenými státy.

Související

GNx1ovybUAAKHXT
Zahraniční

Kim zase pohrozil sousedům. Do moře vypálil několik střel

profimedia-0871947450
Zahraniční

Putin zahájí páté funkční období cestou do Pekingu

profimedia-0856703563
Zahraniční

Kim Čong-un řídil tank při armádním cvičení

KLDR vlajka
Zahraniční

Evropské země znovuotevřou ambasády v KLDR