středa 8. května 2024

Schick zařídil remízu, Barák vystřelil výhru

Patrik Schick zachránil remízu v Karabachu. Barák rozhodl o vítězství Fiorentiny.

Patrik Schick po vyrovnávací brance

Patrik Schick po vyrovnávací brance
Zdroj: Profimedia

  • Patrik Schick po vyrovnávací brance
  • Zdroj: Profimedia

Karabach – Leverkusen 2:2

Bayer Leverkusen remizoval na hřišti Karabachu 2:2. Utkání Evropské ligy mezi německým Leverkusenem a ázerbajdžánským Karabachem znepříjemnil déšť a studený vítr. Nepříznivé počasí vyhovovalo v první polovině spíše domácím fotbalistům, kteří po první půlce vedli 2:0. Český gólman Matěj Kovář nestačil v 26. minutě na střelu Yassine Benzia, který mířil pod břevno. Domácí hráči byli po celý poločas lepším týmem a druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Ve druhé minutě poločasového nastavení přidal druhý gól Juninho, který v souboji jeden na jednoho překonal brankáře Kováře.

Ve druhé polovině hry provedl trenér Alonso dvoje střídání, které přineslo ovoce. Střídající hráč Florian Wirtz se prosadil v 61. minutě střelou z úhlu. Na konečných 2:2 vyrovnal Leverkusen až v nastaveném čase. Český útočník Patrik Schick umístil balon do levého rohu branky.

Maccaba Haifa – Fiorentina 3:4

Fiorentina zvítězila v utkání Konferenční ligy nad týmem Maccaba Haifa 4:3. Duel se odehrál netradičně v budapešťské metropoli. Úvod zápasu vyšel lépe italskému týmu, když ve 2. minutě skóroval M’Bala Nzola. Haifa dokázala během první poloviny zápas otočit. Ve 12.minutě se trefil přesnou ranou Seck a ve 29. minutě Kinda. Fiorentina srovnala v 58. minutě. Vyrovnaný stav vydržel necelých deset minut. Khalali udělal kličku obránci a na jeho střelu byl brankář Fiorentiny krátký, 3:2. Radost domácím vydržela jen šest minut. V 73. minutě smazal jednobrankový rozdíl Mandragora. Utkání rozhodl v nastavení český hráč Antonín Barák. Giacoma Bonaventura našel českého záložníka, který levou nohou rozhodl o výhře Fiorentiny.

Zdroj: bayer04.de, acffiorentina.com

Související

Lukáš Hradecký.
Fotbal

Brankář to určitě nevyhrál, ku***. Opora Leverkusenu v bizarním rozhovoru perlila

Plzeň s Fiorentinou remizovala.
Fotbal EKL

Plzeň s Fiorentinou ubránila bezbrankovou remízu

Miroslav Koubek před zápasem s Fiorentinou.
Fotbal EKL

Musíme podat nadstandardní výkon, říká Koubek před Fiorentinou

profimedia-0859510503.jpg
Fotbal

Barák: Každá výhra pomáhá