čtvrtek 16. května 2024

Samozvaná viroložka Tarabová radí: Nepoužívejte kondomy, HIV neexistuje

Lenka Tarabová v lednu 2021 přišla o práci seniorské ombudsmanky, začala totiž nosit židovskou hvězdu s nápis Neočkovaný, prý kvůli diskriminaci neočkovaných proti covidu, kterou srovnávala s holocaustem. Pak se přidala k dezinfoscéně a roky šíří bludy.

427886681_2704883529676255_8107749993571480777_n

Lenka Tarabová a kempař Ondřej Thor, který má nelegální petiční stánek u Strakovky.
Zdroj: FB / Lenka Tarabová

  • Lenka Tarabová a kempař Ondřej Thor, který má nelegální petiční stánek u Strakovky.
  • Zdroj: FB / Lenka Tarabová

Nezaměstnaná Tarabová žádá své příznivce o peníze a šíří bludy, které mohou ohrožovat lidské zdraví i životy. Tarabová patří do partičky kolem šéfa neparlamentního hnutí PRO Jindřicha Rajchla, majitele smrdutého brlohu vydávaného za petiční stánek Ondřeje Thora nebo prouského dezinformátora Jiřího Černohorského. Sama šíří ruskou propagandu, nejrůznější konspirační teorie a lži.

Poslední dobou řeší viry, lidé prý rozhodně kvůli virům nemůžou onemocnět a lékaři se prý dostatečně nezajímají o pravdu. Podle Tarabové jsou viry nanočásticemi. „To je můj cíl, aby se ve veřejném prostoru vědělo, že to opravdu nejsou tyhle nanočástice, opravdu mezi lidma nic nelítá, opravdu se můžou lidi bezpečně líbat, opravdu se nepotřebují chránit tou příšerností, která se prodává v plastových pytlících a strašně smrdí – pánskou ochranou,“ šíří nebezpečné bludy Tarabová. Podle ní se mají lékaři zajímat, z čeho jsou lidi nemocní, aby byla možnost je uzdravovat je, což podle ní není cílem farmaceutického průmyslu.

„Já tady bojuju čtyři roky. Myslím si, že jsem čestná ženská, že jsem inteligentní ženská, a myslím si, že vím, jak bych zachránila republiku,“ nezapomněla podotknout.

Není to zdaleka poprvé, co Tarabová šíří lži, které mohou nemocné lidi stát život. Loni v listopadu například zveřejnila údajné citáty údajných lékařů. Pacienty s transplantovanými orgány třeba poučovala, že nemají brát životně důležitá imunosupresiva, protože mají za úkol v těle potlačovat zánět. „Protizánětlivých látek má příroda habaděj. Když si přečtu nežádoucí účinky imunosupresiv, zvažovala bych, jak mi tímto chce doktor pomoci,“ uvedla Tarabová.

Podobné smyšlenky šíří už několik let.

Související

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg
Domácí

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím

Obrázek vygenerovaný AI s Donaldem Trumpem a Afroameričany
Zahraniční AI

Trump přítelem Afroameričanů. Dezinformátoři sdílejí fotky vytvořené umělou inteligencí