pondělí 6. května 2024

Březen na streamu #1: Tři velké návraty v čele s Mandalorianem

První polovina března bude ve znamení očekávané třetí sezóny Mandaloriana. Návratu se však dočká i drsný detektiv Luther a stalker Joe.

Mandalorian v seriálu Boba Fett: Zákon podsvětí

Mandalorian v seriálu Boba Fett: Zákon podsvětí
Zdroj: Disney+

  • Mandalorian v seriálu Boba Fett: Zákon podsvětí
  • Zdroj: Disney+

Vybrané tituly na streamu, které si odbydou premiéru v první polovině března, spojuje téma návratu na televizní obrazovky. Na všechny tři si museli diváci počkat a zároveň se u všech očekává kvalitní podívaná.

Prvním mužem na holení je Din Djarin aka Mandalorian. Seriál v roce 2019 nastartoval popularitu hraných sérií ze světa Star Wars a pomohl Disneymu napravit reputaci po poslední zpackané trilogii Hvězdných válek.

Třetí sezóna Mandaloriana se vrací na obrazovky po 27 měsících a na pozoru by se měli mít ti diváci, kteří viděli všechny dosavadní díly Mandaloriana, ale zároveň nezhlédli poslední dva díly série Boba Fett: Zákon podsvětí. Tyto epizody přímo navazují na konec druhé série Mandaloriana a bez nich budou diváci z dalšího dobrodružství s Baby Yodou poměrně zmatení. Tituly ze světa Star Wars jsou dostupné na Disney+. První epizoda třetí série se představí prvního března.

Dalším tipem je pokračování čtvrté série TY. První část uvedl Netflix devátého února a přesně o měsíc později naservíruje zbylých pět epizod čtvrté série, v níž se stalker Joe v podání Penna Badgleyho přesunul z USA do Londýna a čelí zde ještě většímu maniakovi, než je on sám.

Hned o den později uvede rovněž Netflix celovečerní snímek s drsným detektivem Lutherem v podání Idrise Elby. Luther vznikl jako seriál z dílny BBC. První série Luthera byla uvedena již v roce 2010. Od té nahodil Idris Elba šedivý detektivní kabát ještě ve čtyřech dalších řadách. Letošní Luther již nebude seriál od BBC, ale celovečerní detektivka od Netflixu se stopáží 129 minut. Film Luther: Pád z nebes zrežíroval autor páté sezóny Jamie Payne za tvůrčího vedení Neila Crosse, který napsal scénář ke všem epizodám Luthera.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr ze seriálu The Mandalorian
Světové dny Kino

Den Star Wars

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin