Madonna Brazílii nadchla i pobouřila. Koncert přilákal 1,6 milionu diváků

Nevěstinec pod širým nebem, coura, Sodoma a Gomora, satanismus, porno párty – to jsou jen některá z označení, která si vysloužila zpěvačka Madonna po největším koncertu všech dob. Zatímco brazilští katolíci zuří, fanoušci se vyjadřují jen v superlativech.

GMy0JCIWUAAjjfK

Madonna na pláži Copacabana.
Zdroj: X

  • Madonna na pláži Copacabana.
  • Zdroj: X

Proslulá pláž Copacabana v brazilském Riu de Janeiru se stala dějištěm koncertu století. Vystoupení královny popu Madonny vidělo 1,6 milionu fanoušků. Silně katolickou Brazílii její show pořádně pobouřila. Zatímco brazilští katolíci zuří, fanoušci se vyjadřují jen v superlativech. O akci mluví jako o popkulturní události století a o Madonně jako o zpěvačce, která navždy zůstane královnou popu.

Akci pořádalo Rio de Janeiro a vstup na ni byl zdarma. Zdarma se také rozdávala pitná voda a hasiči zkrápěli dav, bylo totiž téměř 30 stupňů.

Madonna překonala zatím největší koncert na Copacabaně. The Rolling Stones tam v roce 2006 přilákali 1,5 milionu diváků.

V minulém století se odehrály dva ještě větší koncerty. Rod Stewart přilákal na Copacabanu na silvestrovskou show v roce 1994 údajně 3,5 milionu lidí. A stejným počtem se chlubí také Moskva, kde o tři roky později vystoupil francouzský klávesový mág Jean-Michel Jarre. I oba tyto koncerty byly zdarma.

Související

profimedia-0873734634
Zahraniční

Masivní záplavy trýzní Brazílii. O život přišlo 149 lidí

Monika_Bagárová_-a2
Domácí

Monika Bagárová prodala pouhých 700 lístků. Koncert v O2 Aréně nebude

GM9fUhVWkAArTdC
Domácí

Šílenství kolem Travise Scotta, na jehož akcích se umírá. Lístek vyjde i na 150 tisíc

Nascar ilustrační foto.
Ostatní

Rekord. Automobilový závod rozhodla tisícina vteřiny