pondělí 20. května 2024

Prezidentský pár míří do Plzeňského kraje. Pavel navštíví Prazdroj i Šumavu

Petr Pavel s Evou Pavlovou navštíví Plzeňský kraj. Prezidentský pár zavítá do Plzeňského Prazdroje, Domažlic a na Šumavu.

profimedia-0831287814

Petr Pavel a Eva Pavlová
Zdroj: Profimedia

  • Petr Pavel a Eva Pavlová
  • Zdroj: Profimedia

Ve dnech 23. a 24. ledna navštíví prezident Petr Pavel se svou manželkou Evou Pavlovou Plzeňský kraj. Během této cesty zaměřené na podporu regionu plánují několik akcí. Nejdříve v úterý 23. ledna navštíví v devět hodin Plzeňský Prazdroj. Následovat bude setkání s hejtmanem Rudolfem Špotákem a jednání s představiteli kraje. Odpoledne prezident zavítá na letiště v Líních, které bylo hojně diskutované kvůli gigafatcory, do Tachova na setkání s představiteli města a do Hornického skanzenu ve Stříbře.

Středu 24. ledna zahájí hlava státu návštěvou firmy Lintech v Domažlicích, jež se zaměřuje na laserové technologie. Následovat bude debata se studenty Vyšší odborné školy, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy v Domažlicích. Odpoledne bude prezidentský pár pokračovat na Šumavu, kde se setká s vedením národního parku. V 16 hodin by se měl uskutečnit tiskový brífink v Návštěvnickém centru NP Šumava Srní. Večer se Pavlovi vrátí do Prahy.

Autor: Šimon Mitro

Související

Petr Pavel s Evou Pavlovou.
Domácí

Prezidentský pár navštíví Pardubický kraj

profimedia-0873489600
Domácí

Prezident jmenoval Ženíška ministrem pro vědu

53236191094_67b82dc087_b
Domácí

Pavel vyzval k míru na Ukrajině. Zvolil babišovskou rétoriku

tramvaj Plzeň náměstí Republiky
Domácí

Rekonstrukce tramvajové trati v centru Plzně omezí dopravu