neděle 19. května 2024

Přestupová bomba v NHL. Hertl se stěhuje do Vegas

Hokejový útočník Tomáš Hertl poprvé v NHL mění dres. Barvy změnili i Vítek Vaněček, Jakub Zbořil a Radim Šimek.

Hertl míří do Vegas

Hertl míří do Vegas
Zdroj: Profimedia

  • Hertl míří do Vegas
  • Zdroj: Profimedia

Přestupová uzávěrka přinesla překvapivou výměnu. Přestup Tomáš Hertla do jiného týmu čekal málokdo. Třicetiletý útočník je po operaci kolene a aktuálně se nachází na listině zraněných hráčů. Hertl strávil celou dosavadní kariéru v NHL v San Jose, nyní bude oblékat dres obhájce Stanley Cupu. Hertl měl se Sharks platnou smlouvu do konce sezony 2029/30, která obsahovala i dodatek o nevyměnitelnosti. Český útočník tedy musel s výměnou do Vegas souhlasit. Vegas Golden Knights se nachází na posledním postupovém místě do play off. San Jose mají jisté, že se do play off popáté za sebou nepodívají.

„Když jsem přijel v roce 2013 do San Jose, byl jsem devatenáctiletý kluk, který v Americe nikoho neznal, neuměl ani slovo anglicky a neměl ani tušení, kam ho kariéra zavede. San Jose mě nepřijalo, ono mi otevřelo náruč dokořán a chovalo se ke mně jako k vlastnímu. Tohle je místo, kterému říkám domov. Je to místo, kde jsem si našel přátele, vytvořil kariéru, oženil jsem se se ženou, koupil dům a stal se otcem mých dvou synů. Budu vždy vděčný lidem ze San Jose, a zvláště neuvěřitelným fanouškům Sharks za jejich podporu a povzbuzování po celých jedenáct let,“ sdělil Hertl na svém instagramovém účtu.

Ze San Jose odchází i další český hokejista, Radim Šimek. Jednatřicetiletý obránce míří do Detroitu. Naopak do San Jose přichází z New Jersey Vítek Vaněček. Český gólman zastával v New Jersey Devils v loňské sezoně post brankářské jedničky. Letos se jeho pozice změnila, neměl moc dobrá čísla a přednost dostávali jiní. San Jose získalo Vaněčka za jiného gólmana Kaapa Kähkönena.

Jakub Zbořil se v Bostonu neprosadil a míří do Columbusu. Sedmadvacetiletý obránce byl vyměněn společně s bekem Andrewem Peekeamem a volbou ve 3. kole draftu 2027.

Zdroj: nhl.com

Související

Pavel Zacha oslavuje se spoluhráči gól
Hokej NHL

Jeden sen se Bostonu rozplynul. Pastrňák se Zachou si mohou v Praze splnit jiný

Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.
Hokej MS v hokeji 2024

Potvrzeno, Nečas posílí národní tým

Martin Nečas slaví gól
Hokej NHL

Nečas má po sezoně, Rangers postoupili do finále Východní konference

David Rittich bude dres King oblékat i nadále
Hokej NHL

Rittich podepsal s Los Angeles Kings novou smlouvu