středa 8. května 2024

Pražská městská část Řeporyje má zabraný majetek. Není jediná

Zábor majetku několika obecních, městských a krajských úřadu, pojišťoven, a dokonce i ministerstva financí Legitimními věřiteli České republiky neskončil. Nově o úřad přišly Řeporyje. Oznámil to jejich kontroverzní starosta Pavel Novotný.

GA08CmQXYAAdAFp

Úřad dokumenty o záboru zveřejnil.
Zdroj: MČ Praha Řeporyje

  • Úřad dokumenty o záboru zveřejnil.
  • Zdroj: MČ Praha Řeporyje

Podivná sekta kolem Jana Macháčka věří, že Česká republika neexistuje, protože rozdělení Československa neplatí. Macháček je na seznamu hledaných osob, protože nenastoupil do vězení, a podle policie je nebezpečný. Na sociálních sítích je ale velmi aktivní a hlásá například, že Česká republika je firma. A tak legitimní věřitelé, jak si říkají, pobíhají po úřadech a dožadují se vydání československých občanek, po notářích chtějí potvrzení, že jsou občany Československa, zabavují úřadům i firmám veškerý majetek kromě dluhů a hrozí soudem všem vlastizrádcům. Těmi jsou podle nich všichni lidé, kteří se k věřitelům nehlásí. Obvykle se ale spokojí s tím, že na podatelně dostanou razítko na své dokumenty o záboru.

„Dnes proplatíte podílové listy a stáhnete vše, co jste poslali na Ukrajinu. Protože česká koruna je váš výmysl, jste povinen vše vyplatit ve švýcarských francích a ve zlatě,“ oznámila na jednom z úřadů věřitelka. Jiná zase požaduje 60 milionů po advokátovi dezinformátorů a šéfovi hnutí PRO Jindřich Rajchlovi.

Oblíbeným kouskem věřitelů je i požadavek, aby se jim ztotožnili soudci nebo policisté. Neexistujícímu státu odmítají platit za povinné ručení nebo dálniční známky. Každý, kdo jim oponuje nebo neodevzdá svůj majetek, prý špatně skončí. Tresty pro vlastizrádce, kteří odmítnout odevzdat věřitelům svůj majetek, budou citelné. Rozhodovat o nich bude lidový soud.

„Když to nezaplatí, tak si dluh vůči společnosti odpracuje na doživotních nucených pracích. Samozřejmě přijdou naprosto o všechno včetně jejich rodin. Doklady jsou neplatné, při přebírání nových dokladů se bude prověřovat, jak přišli k majetku. To jsou tresty za vlastizradu. Nevylučuju, že budou případy, kdy může být udělen trest hrdelní,“ přizvukovaly si v jednom z videí dvě věřitelky.

Na zábory majetku svérázně reagoval řeporyjský starosta Pavel Novotný už před časem, když zveřejnil postup, jak s věřiteli jednat.

Související

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg
Domácí

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím

Obrázek vygenerovaný AI s Donaldem Trumpem a Afroameričany
Zahraniční AI

Trump přítelem Afroameričanů. Dezinformátoři sdílejí fotky vytvořené umělou inteligencí