čtvrtek 2. května 2024

Policie měří rychlost na tisícovce míst po republice

Na více než tisícovce míst po celém Česku dnes policisté sledují dodržování rychlostních limitů.

profimedia-0770927850

Ilustrační foto.
Zdroj: Profimedia

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Profimedia

Při akci Speed Marathon policisté na více než tisícovce míst po celém Česku v pátek kontrolují dodržování povolené rychlosti. Akce potrvá celý den. Policejní hlídky jsou umístěny ve vytipovaných nebezpečných lokalitách a budou tam působit po celý den.

Tato opatření mají zvýšit povědomí řidičů o významu dodržování rychlostních limitů a přispět k bezpečnějšímu provozu na silnicích. Seznam všech míst, kde probíhají hlídky, zveřejnila policie již před akcí. Najdete ho zde.

Ve výběru míst, která mají být monitorována, byla zapojena i veřejnost. Do konce března měli lidé možnost zaslat policistům tipy na místa, kde často dochází k přestupkům nebo nebezpečným situacích. O zapojení do akce Speed Mararthon jsme vás informovali zde.

Loňský Speed Marathon se konal ve stejném rozsahu. Přes veřejné upozornění na kontroly a zveřejnění seznamu monitorovaných úseků zaznamenala policie více než 2 100 případů překročení rychlostních limitů. Většina z nich byla řešena na místě a byly uděleny pokuty ve výši celkem 1,4 milionu korun. Celkově loni policie při Speed Marathonu odhalila asi 2 800 přestupků, jako je nejen vysoká rychlost, ale také telefonování za jízdy, nedodržení bezpečnostních pásů či jízda pod vlivem alkoholu nebo drog.

Autor: Šimon Mitro

Související

seznamka
Krimi

Žena naletěla na seznamce. Podvodníkovi poslala čtvrt milionu

Bohuňov,_Podskalí,_silnice_II-365_(2017-04-29;_01)
Krimi

Zloděj si odnesl 120 metrů svodidel, policie hledá svědky

GL2jADwWAAAgr4N
Domácí

Soud se dopustil apartheidu a hrozí mu vězení, hlásí hledaný dezinformátor Zítko

profimedia-0866957834
Domácí

Přes 1 500 případů překročení rychlosti zjistili policisté při rozsáhlé policejní akci