sobota 4. května 2024

Zloděj si odnesl 120 metrů svodidel, policie hledá svědky

Kuriózní případ řeší kriminalisté v Havlíčkově Brodu – Hamrech. Z opravovaného mostu tam zmizela svodidla a železné výztuhy.

Bohuňov,_Podskalí,_silnice_II-365_(2017-04-29;_01)

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Ke krádeži došlo někdy od sobotního odpoledne do pondělí ráno. „Pachatel ze staveniště mostu odcizil více než čtyřicet kusů demontovaných ocelových svodidel o celkové délce 120 metrů, dále přes čtyřicet kusů výztuh tvořených pásovinou a výztuh ve tvaru L-profilu. Svým jednáním způsobil škodu přibližně za 90 tisíc korun,“ řekla Minutovým zprávám policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Vzhledem k tomu, že k naložení a odvezení svodidel a výztuh bylo nutné použít odpovídající techniku, žádají policisté, aby se na tísňové lince přihlásili lidé, kteří zaznamenali podezřelý pohyb na staveništi a mohli by tak poskytnout informace vedoucí k vypátrání pachatele či pachatelů.

„Zároveň se obracejí na řidiče, kteří v lokalitě a blízkém okolí projížděli a mají ve svých vozidlech palubní kameru, která by krádež či převoz odcizených věcí zaznamenala, aby se také přihlásili,“ doplnila mluvčí.

Související

seznamka
Krimi

Žena naletěla na seznamce. Podvodníkovi poslala čtvrt milionu

GL2jADwWAAAgr4N
Domácí

Soud se dopustil apartheidu a hrozí mu vězení, hlásí hledaný dezinformátor Zítko

policie
Krimi

V kauze městských bytů v Brně bylo z korupce obviněno šest lidí

profimedia-0770927850
Domácí

Policie měří rychlost na tisícovce míst po republice