sobota 4. května 2024

Soud se dopustil apartheidu a hrozí mu vězení, hlásí hledaný dezinformátor Zítko

Jedna z nejznámějších postaviček dezinfoscény, samozvaný generální konzul Československa Pavel Zítko, má zaděláno na další problémy. Policie po něm totiž vyhlásila pátrání. Zřejmě je hledaný v souvislosti s tím, že se v pátek neobtěžoval přijít k soudu.

GL2jADwWAAAgr4N

Pátrácí relace po Pavlu Zítkovi.
Zdroj: Policie ČR

  • Pátrácí relace po Pavlu Zítkovi.
  • Zdroj: Policie ČR

"Tímto ruším zasedání soudu v Chomutově v záležitosti pavla zítka z několika závažných důvodů," tak začíná dopis, který k soudu poslal hledaný Zítko. Soud se měl v pátek začít zabývat šířením poplašné zprávy, za který hrozí až tři roky vězení. V roce 2021 totiž tvrdil v živém vysílání na svém facebookovém profilu, že například vakcíny proti covidu způsobují houstnutí krve, poškozují inteligenci dětí, způsobují potraty. Zítko to ignoroval a jen sledoval dění přes sociální sítě.

Zítko své jméno píše s malými písmeny, pokládá se za občana Československa a soudu například oznámil, že není kompetentní vést proti němu jakékoliv řízení, protože je živý muž z masa, krve a kostí a že v rámci práva na sebeurčení je stále Čechoslovák, kterého politická reprezentace v roce 1992 zavlekla do České republiky.

V dalších odstavcích pak blouzní o tom, že soud je firma a má stejné pravomoci jako svaz zahrádkářů, naopak sám Zítko má větší pravomoci a odmítá se účastnit zmanipulovaného jednání. Následují jeho typické dezinformace o tom, že virus SARS COV2 způsobující covid-19 nikdy nebyl izolovaný, nebo že vakcíny proti covidu jsou biologickou zbraní.

Soud se podle něj dopouští apartheidu nebo rasové, etnické či jiné diskriminace a bude potrestaný odnětím svobody na pět až dvanáct let.

Pro tyto závažné důvody Zítko ruší z pravomoci občanů ČSFR soudní zasedání do doby, než soud odstraní všechny překážky pro soudní jednání. Nezapomněl připomenout, že soud i jeho předseda se dopouští trestného činu.

„Jedná se o trestné činy Okresního soudu v Chomutově a zejména vaší osoby, která je nyní poučena a plně nese celou zodpovědnost za své jednání. V případě, že budete pokračovat v tomto evidentně protiprávním jednání a úkonech, budu nucen informovat orgány činné v trestním řízení a mezinárodní orgány vojenské Aliance na GITMO,“ doplnil s tím, že kopie dopisu posílá na vědomí do Spojených států administrativě prezidenta Donalda Trumpa, kterého už dávno v Bílém domě nahradil Joe Biden, do Ruska kanceláři Vladimira Putina a na ruské velvyslanectví.

Podobným dopisem obtěžoval chomutovský soud už jednou, začátkem dubna mu nařídil jednání zrušit.

Soud jednání, při kterém platila mimořádná bezpečnostní opatření kvůli incidentům při jednáních s dezinformátory, odročil s tím, že pokud se Zítko příště nedostaví, nechá ho předvést. Dezinformátora tam údajně zastupovali jako zmocněnci manželé Maruškovi, jeho velcí příznivci. Ti v jednací síni ztropili scénu, napadli justiční stráž a Marcelu Maruškovou policie zadržela. Žena pak v Zítkově vysílání popisovala, že ji justiční stráž brutálně zadržela. "Oni mi dali pouta, hodili mě na zem, přitiskli mi hlavu na dlažbu," popsala. Zvláštní je, že i když si partička kolem Zítka vše natáčí na telefon, zrovna tenhle zákrok nikdo nevyfotil, nenatočil ani nepotvrdil.

Zítko se o den později vydal na sněm Čechoslováků do slovenského Sence, v pondělí se pak podle výpisu z transparentního účtu pohyboval v Poděbradech. Kromě šíření poplašné zprávy ho čeká soud také za zpronevěru. Navíc bude mít na krku nejspíš stíhání i za to, že v klidu sedá za volant, i když přišel o řidičák.

Související

seznamka
Krimi

Žena naletěla na seznamce. Podvodníkovi poslala čtvrt milionu

Bohuňov,_Podskalí,_silnice_II-365_(2017-04-29;_01)
Krimi

Zloděj si odnesl 120 metrů svodidel, policie hledá svědky

policie
Krimi

V kauze městských bytů v Brně bylo z korupce obviněno šest lidí

profimedia-0770927850
Domácí

Policie měří rychlost na tisícovce míst po republice