pondělí 29. dubna 2024

Plzeňský záložník přestupuje do MLS, zahraje si i proti Messimu

Pavel Bucha odchází z Viktorie Plzeň do amerického klubu FC Cincinnati, nejlepšího týmu východní konference v minulém ročníku MLS.

Pavel Bucha opouští po pěti a půl sezóně Plzeň

Pavel Bucha opouští po pěti a půl sezóně Plzeň
Zdroj: Profimedia

  • Pavel Bucha opouští po pěti a půl sezóně Plzeň
  • Zdroj: Profimedia

Dlouho spekulovaný přestup Pavla Buchy z Plzně do amerického Cincinnati se stal skutečností. Se zámořským týmem podepsal pětadvacetiletý středopolař smlouvu do roku 2026 s opcí na další rok. Přestupová částka by měla odpovídat téměř 40 milionům korun.

Slávistický odchovanec Pavel Bucha posledních pět a půl sezóny hájil barvy plzeňské Viktorie, za kterou nasbíral 163 startů, připsal si 27 gólů a v sezóně 2021/22 oslavil titul. V aktuální sezoně Bucha za Plzeň naskočil ke 30 zápasům napříč domácími i evropskými soutěžemi. Podílel se mimo jiné na skvělém výkonu Plzně ve skupinové fázi Evropské konferenční ligy, kterou prošla bez ztráty bodu.

„Jsme nadšeni, že můžeme Pavla v klubu přivítat," řekl Chris Albright, generální manažer FC Cincinnati. "Díky svému porozumění hře, schopnosti pokrýt terén a zkušenostem z nejvyšších úrovní evropského fotbalu je cennou posilou. Je to také výjimečný spoluhráč, který bez problémů zapadne do kolektivu.“

Sám Bucha se na působení na nové adrese těší: „Jsem hrdý na to, že jsem konečně součástí tohoto týmu," řekl pro klubový web. „Cítím se tu skvěle a velmi vítán a těším se na práci s touto skupinou hráčů a trenérů. Nemohu se dočkat, až sezóna začne.“

Fotbalisté FC Cincinnati v minulém ročníku MLS ovládli východní konferenci, v níž hraje mimo jiné Inter Miami s hvězdným Lionelem Messim v sestavě. Letošní ročník zámořské soutěže začíná poslední únorový víkend.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

profimedia-0867621067.jpg
Fotbal

Spartu vyzve ve finále Plzeň

Jan Bořil prodloužil smlouvu se Slávií.
Fotbal Fortuna Liga

Kapitán Bořil získal ve Slavii smlouvu na další rok

profimedia-0866001995.jpg
Fotbal

Plzeň se nemá za co stydět