Plzeň na úvod ligy klopýtla v Teplicích

V úvodních duelech Fortuna ligy nebyla nouze o překvapení. Plzeň v Teplicích nevstřelila gól a prohrála 1:0, nováček Karviná zničil Zlín 4:1 a Bohemians vezou z Pardubic výhru 0:1.

Hráči Teplic oslavují v zápase proti Plzni

Hráči Teplic oslavují v zápase proti Plzni
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Teplic oslavují v zápase proti Plzni
  • Zdroj: Profimedia

Teplice – Plzeň 1:0

Teplice ani Plzeň nebyli na přestupovém trhu rozhodně z nejaktivnějších. Takže loni třetí Plzeň byla jasným favoritem proti týmu, který se jen těsně vyhnul baráži. Realita byla ale jiná, když Severočeši z aktivní hry vykřesali pokutový kop, Trubač s jeho exekucí nezaváhal, 1:0. Recept na kvalitní obranu Teplic hosté nenašli ani ve druhé půli a tak se mohli svěřenci trenéra Frťaly radovat z cenných bodů hned v úvodu soutěže.

Pardubice – Bohemians 0:1

Souboj Pardubic s Klokany byl od začátku vyrovnaný. Hned ve třetí minutě neproměnil nebezpečnou šanci záložník Východočechů Michal Hlavatý. Podle pravidla nedáš, dostaneš se o dvě minuty později radovali hosté. Lukáš Hůlka si naskočil na Hybšův rohový kop poslal Pražany do vedení. Pardubice mohli odpovědět, ale vynikající Reichl v bráně hostů byl proti.

V 68. minutě zastavil nebezpečnou akci soupeře pardubický záložník Jakub Matoušek za cenu červené karty. V oslabení už pak jeho tým nedokázal s výsledkem nic udělat.

Karviná – Zlín 4:1

Překvapivý vývoj mělo utkání v Karviné, kam zavítal Zlín. Nováček ligy totiž na nic nečekal a od prvních minut svého soupeře tepal. Skóre otevřel už v šesté minutě Rajmund Mikuš, a o půl hodiny později už Slezané vedli 3:0. Kapitán domácích Budínský se nejprve sám trefil a následně ze standardní situace namazal Svozilovi.

Zlín reagoval na vývoj zápasu trojnásobným střídáním o poločase a již ve 48. minutě Tkáč snižoval na 3:1. Ale když pak Bartl zatloukl čtvrtý hřebíček do zlínské rakve, bylo rozhodnuto.

Autor: Ota Černý

Související

Vizualizace nové porodnice v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně
Domácí

Baťova nemocnice se bude pyšnit novou porodnicí

Miroslav Koubek (vpravo) podepsal v Plzni novou smlouvu.
Fotbal Fortuna Liga

Změna na plzeňské lavičce se nekoná, Koubek má novou smlouvu

parní vlak
Domácí Tipy na výlety

O letních prázdninách budou po Pardubicku jezdit parní vlaky

Coal-mining-in-Australia_1
Domácí

Továrna na zpracování lithia na Teplicku nebude. Vyroste kousek od Kadaně