Pittsburgh vyvěsil Jágrův dres s číslem 68

Jaromír Jágr oficiálně vstoupil mezi legendy. Jeho dres s číslem 68 byl slavnostně vyvěšen pod strop pittsburghské arény.

Slavnostní vyvěšení dresu

Slavnostní vyvěšení dresu
Zdroj: Profimedia

  • Slavnostní vyvěšení dresu
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový klub Pittsburgh Penguins slavnostně vyvěsil dres Jaromíra Jágra. Před utkáním Pittsburghu proti Los Angeles vystoupal jeho dres pod strop PPG Paints Areny. Jágr poděkoval při svém patnáctiminutovém proslovu, rodičům, spoluhráčům a všem osobám, kteří mu v jeho životě i kariéře pomáhali. Kladenský rodák měl při vyvěšení dresu po boku maminku Annu a přítelkyni Dominiku. Za ním stálo více než třicet spoluhráčů v pittsburghském dresu a Jágrovo jméno vyvolávalo téměř dvacet tisíc fanoušků.

Hráč s číslem 68 se stal čtvrtým Čechem, kterému se dostalo této pocty. Před ním vyřadil klub dres Dominiku Haškovi, Milanu Hejdukovi a Patriku Eliášovi.

Jaromír Jágr se ukázal i na předzápasovém rozbruslení a po 23 letech se objevil na ledě v dresu Penguins. Jágr hrál v jeho dresu jedenáct sezon a zaznamenal 1079 kanadských bodů. Jágr nastupoval v NHL i za Washington, New York Rangers, Dallas, Boston, New Jersey, Floridu a Calgary. Český útočník je druhým nejproduktivnějším hráčem v historii NHL.

Stále hrající útočník vyhrál s Pittsburghem dvakrát Stanley Cup v letech 1991 a 1992. V sezoně 1998-99 získal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL a pětkrát Art Ross Trophy pro nejlepšího hráče ligy (1994-95, 1997-98, 1998-99, 1999-2000, 2000-01).

Zdroj: nhl.com

Související

Filip Hronek v souboji s Evanderem Kanem
Hokej NHL

Edmonton nasázel Vancouveru pět gólů. O postupujícím rozhodne sedmý zápas

Pavel Zacha oslavuje se spoluhráči gól
Hokej NHL

Jeden sen se Bostonu rozplynul. Pastrňák se Zachou si mohou v Praze splnit jiný

Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.
Hokej MS v hokeji 2024

Potvrzeno, Nečas posílí národní tým

Martin Nečas slaví gól
Hokej NHL

Nečas má po sezoně, Rangers postoupili do finále Východní konference