úterý 30. dubna 2024

Okuliar si plní sen

Oliver Okuliar míří z hradeckého Mountfieldu za oceán. Slovenský útočník podepsal smlouvu s Floridou.

Oliver Okuliar v dresu Mountfieldu

Oliver Okuliar v dresu Mountfieldu
Zdroj: Profimedia

  • Oliver Okuliar v dresu Mountfieldu
  • Zdroj: Profimedia

Slovenský útočník Oliver Okuliar podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Floridou Panthers. Třiadvacetiletý hokejista se výrazně zapsal do letošních klubových tabulek Mountfieldu. Ve 52 zápasech zaznamenal 45 bodů za 24 gólů a 21 asistencí. Okuliar se vypracoval v jednoho z nejlepších hráčů sezony.

„V prvé řadě je potřeba říct, že jsme to Oliverovi všichni přáli. Splnil se mu sen, se kterým vlastně do Hradce přišel. Jsem rád, že i my jsme mu mohli být nápomocni při jeho cestě do NHL. Rád bych mu poděkoval za jeho výkony, které předváděl v našem dresu. Je také potřeba říct, že Oliver zanechal v našem klubu nesmazatelnou stopu a já osobně mu přeji, aby mu jeho nové angažmá vyšlo, vyhýbala se mu zranění, a aby se v NHL prosadil,“ okomentoval odchod Okuliara generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Okuliar nebude za oceánem žádným nováčkem. V sezoně 2018-19 působil v týmu Sherbrooke Phoenix v QMJHL a o rok později nastupoval za Lethbridge Hurricanes ve WHL.

„Oliver je dynamický útočník, jehož ofenzivní hra se během profesionálního působení v Evropě výrazně rozvinula," řekl generální manažer Panthers Zito. „Těšíme se na jeho další růst po návratu do Severní Ameriky," doplnil.

Související

Zdeno Chára v dresu Bostonu.
Ostatní

Z hokejového ranaře Cháry je maratonec

profimedia-0864848111.jpg
Hokej

Hertl se stal největší hvězdou

Ryan Dmowski v dresu Popradu.
Hokej Tipsport ELH

Do Hradce přichází americký forvard

profimedia-0863462885.jpg
Hokej

Rytíř Hertl nastoupil a bodoval