pondělí 20. května 2024

O budovy pošty není velký zájem. Z té třebíčské bude pravděpodobně kavárna

Z budovy třebíčské pošty bude pravděpodobně kavárna. Žádný jiný provozovatel, který by o prostory měl zájem, se nenašel ani za symbolické nájemné.

Image (1)

Z bývalé pošty v Okružní ulici bude zřejmě kavárna.
Zdroj: Město Třebíč

  • Z bývalé pošty v Okružní ulici bude zřejmě kavárna.
  • Zdroj: Město Třebíč

Česká pošta v minulých týdnech tvrdě narazila se zamýšleným prodejem své centrály v pražské Jindřišské ulici, o kterou se nepřihlásil ani jeden vážný zájemce. Případ hlavního sídla pražské pošty není ojedinělý. Zájem o prostory, které poště sloužily desítky let, není valný ani jinde. Dokládá o i případ Třebíče na Vysočině, kde tamní radnice nabídla budovu pošty k dlouhodobému pronájmu.

Městu totiž dorazil jen jeden jediný návrh na využití, a proto je pravděpodobné, že se z jedné ze čtyř třebíčských pošt stane kavárna s místem pro besedy a workshopy. Jak uvedl starosta města Pavel Pacal, radnice jinou vážnější nabídku na provozování budovy nedostala. Třebíč chce objekt pronajmout na dvacet let za šedesát tisíc korun ročně. Než k tomu dojde, bude muset v budově udělat nový vodovod a kanalizaci, na jehož financování by se ale měl podílet i nový nájemce.

V Třebíči do loňského léta byly čtyři pobočky pošty. Poté, co vláda rozhodla o rušení těch méně vytížených, zbyly jen dvě.

Autor: Jan Skala

Související

Mládě orangutana narozené 2. května je sameček.
Domácí Fauna

Mládě orangutana v Zoo Praha je sameček. Jméno určí veřejnost

oroqxdvchuwjokjhnndhjkjzzncfodxfporof
Domácí

Silničáři nestihnou opravu Barrandovského mostu do konce prázdnin

Noví lední medvědi v Zoo Praha.
Domácí Fauna

Pražská zoo má dvojčata ledních medvědů

Hilton_prague_bush_2007_1913 (1)
Ekonomika

Pražský Hilton je znovu na prodej. Cena dosahuje astronomické částky