Nejrizikovější křižovatku má Praha

Neslavné prvenství v počtu nehod a rizikovosti drží křižovatka na pražském náměstí I. P. Pavlova. Vyplývá to z nejnovějších dat Portálu nehod.

Nehoda-ilustrační foto

Nehoda-ilustrační foto
Zdroj: Hasiči Plzeňského kraje

  • Nehoda-ilustrační foto
  • Zdroj: Hasiči Plzeňského kraje

Křížení magistrály s velmi hustým provozem s kolmou Ječnou ulicí a tramvajovou dopravou – to vše se podepisuje na častých nehodách, k nimž zde dochází. „Podle dat Portálu nehod se zde za poslední dva roky stalo 103 nehod se škodou za více než 15 milionů korun. To z křižovatky I. P. Pavlova na páteřní pražské komunikaci dělá nejrizikovější křižovatku v České republice,“ říká Jan Chalas ze společnosti Data Friends.

Další nebezpečnou křižovatku najdeme v Ústeckém kraji a to přímo v krajském městě. Jde o křižovatku ulic Přístavní a Předmostí v Ústí nad Labem. Třetí nejnebezpečnější křižovatku najdeme v Hradci Králové. Je na jednom z křížení silnice I/31, která jako okružní komunikace obepíná centrum Hradce Králové a tvoří II. městský okruh.

Podle dat Portálu nehod stojí za nehodami mimo centra měst někdy vyšší moc – zvěř, namrzlá silnice nebo mlha. Na frekventovaných městských křižovatkách však za nehody v drtivé většině může nepozornost řidičů a nerespektování pravidel silničního provozu. „Nejčastějšími příčinami jsou podle analýzy Portálu nehod nedání přednosti, nedodržení bezpečné vzdálenosti, jízda na červenou a dalším častým důvodem je i situace, kdy se řidič plně nevěnoval řízení vozidla,“ dodává Chalas.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Portál nehod

Související

Mládě orangutana narozené 2. května je sameček.
Domácí Fauna

Mládě orangutana v Zoo Praha je sameček. Jméno určí veřejnost

oroqxdvchuwjokjhnndhjkjzzncfodxfporof
Domácí

Silničáři nestihnou opravu Barrandovského mostu do konce prázdnin

Noví lední medvědi v Zoo Praha.
Domácí Fauna

Pražská zoo má dvojčata ledních medvědů

Hilton_prague_bush_2007_1913 (1)
Ekonomika

Pražský Hilton je znovu na prodej. Cena dosahuje astronomické částky