pondělí 29. dubna 2024

Na opravu ostravských hřbitovů půjde rekordní částka

Ostravský magistrát vynaloží rekordní částku na opravu městských hřbitovů.

Hřbitov v Ostravě Zábřeh

Hřbitov v Ostravě Zábřeh
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Hřbitov v Ostravě Zábřeh
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Ostrava se letos chystá investovat rekordní částku do oprav a zvelebení míst posledního odpočinku na svém území. Celkem 29 milionů korun je určeno na úpravy hřbitovů ve městě, přičemž dalších 6 milionů směřuje na rekonstrukci Ústředního hřbitova ve Slezské Ostravě. Tuto informaci potvrdil náměstek primátora pro životní prostředí, Aleš Boháč.

Finance budou rozděleny mezi městské obvody, které představily své projekty na zlepšení prostředí kolem a vně hřbitovů. Mezi hlavní úpravy patří oprava chodníků, nové oplocení, mobiliář a výsadba zeleně.

Konkrétní projekty jsou plánovány v různých částech města. Například v Polance nad Odrou budou dokončeny nové chodníky, zatímco v Krásném Poli se plánuje konverze budovy bývalé márnice na kolumbárium. Michálkovice chtějí vybudovat kolumbárium a provést revitalizaci pohřebiště.

Mariánské Hory a Hulváky mají v úmyslu provést kompletní rekonstrukci, zatímco Stará Bělá chystá přístupový chodník k hrobovým místům a novou zvoničku. Ve Vítkovicích se plánují nové chodníky, osvětlení a odvodnění, zatímco v Nové Vsi se chystá kolumbárium na hřbitově.

Další projekty jsou naplánovány v Radvanicích a Bartovicích, Ostravě-Jihu, Plesné, Hošťálkovicích a Slezské Ostravě. V každé lokalitě jsou navrženy konkrétní úpravy, které by měly zlepšit prostředí kolem hřbitovů.

Autor: Šimon Mitro

Související

muž na mobilu
Krimi

Invalidní důchodce byl vydírán kvůli masturbaci před kamerou

DSC_8726_.jpg
Tenis

V Ostravě postupuje jen Kolář

Kino Central v Českém Těšíně
Domácí

Historické kino v Českém Těšíně dostane novou podobu

436243335_985320662957337_7029681831456984479_n
Domácí

Předsednictví k výročí? Fiala při volbě šéfa ODS nemá protikandidáta