středa 8. května 2024

Dívku zabil mixem pervitinu a vody. Odsedí si za to devět let

Za to, že dívce podal smrtící drogový koktejl, půjde muž z Orlickoústecka na devět let za mříže. jeho kamarád, který mu drogy dodával, si ve vězení odsedí přes tři roky.

pervitin

Pervitin hrál hlavní roli v případu, který skončil devítiletým vězením
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Pervitin hrál hlavní roli v případu, který skončil devítiletým vězením
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Na devět let od vězení poslal dnes pardubický soud devětadvacetiletého Lukáše Holíka za to, že začátkem července na ubytovně v Lanškrounu na Orlickoústecku dal sedmnáctileté dívce vypít mix vody a pervitinu. Za pár desítek minut po požití dívka zemřela kvůli selhání životně důležitých funkcí. Holík, sám dlouholetý uživatel drog, si totiž myslel, že dívce tento koktejl udělá dobře, protože po předchozím užití pervitinu jí bylo nevolno. Soud při rozhodování o výši trestu zohlednil, že obžalovaný dívce podal drogu vědomě, ale bez úmyslu jí usmrtit. Obžalovaný navíc musí rodině zemřelé zaplatit odškodné ve výši 700 tisíc korun.

Před trestním senátem stanul spolu s Holíkem i jeho známý Jiří Vodák, který drogy Holíkovi dodával z vlastní výrobny. V inkriminovaný den byl na lanškrounské ubytovně i Vodák, ale odešel s jinou mladistvou dívkou, rovněž uživatelkou pervitinu, na nákup cigaret ještě předtím, než Holík zemřelé podal osudovou dávku drogy. Vodáka soud za distribuci a výrobu drog poslal do vězení na tři roky a dva měsíce. Rozsudek je pravomocný, oba obžalovaní i státní zástupce se vzdali práva odvolání.

Autor: Jan Skala

Související

Bednářová
Krimi

Bednářová může dál učit. Soud jí definitivně zprostil obžaloby

profimedia-0703306076
Krimi

Doživotí: Vrah, který zastřelil pracovnici úřadu práce, z vězení už nevyjde

profimedia-0838287489
Krimi

Vztah plný alkoholu a násilí skončil brutální vraždou. Muž svou družku upálil

profimedia-0857722441
Krimi

Zachránilo ji předstírání smrti. Mladík dostal za brutální útok v Plzni 19 let