pondělí 20. května 2024

Ministerstva přejdou na společnou doménu gov.cz

Všechna ministerstva přejdou na jednotnou doménu gov.cz, která zajistí vyšší bezpečnost a předejde podvodům.

Ministerstva přejdou na doménu gov.cz

Ministerstva přejdou na doménu gov.cz
Zdroj: MMR

  • Ministerstva přejdou na doménu gov.cz
  • Zdroj: MMR

Ministerstvo pro místní rozvoj a Integrovaný regionální operační program (IROP) změnily své webové stránky na doménu mmr.gov.cz a irop.gov.cz. V budoucnu se také změní e-mailové schránky na @mmr.gov.cz. Vláda plánuje, že do konce roku 2024 přejdou na doménu gov.cz všechny rezorty s výjimkou Ministerstva práce a sociálních věcí, které na doménu migruje do poloviny roku 2025.

Přechod na doménu gov.cz zvýší uživatelskou přívětivost a kybernetickou bezpečnost. Úřady ušetří, protože nebudou muset každý zvlášť provozovat vlastní DNS infrastrukturu. „Neustále se zvyšuje počet různých kybernetických útoků, díky společné doméně budou vůči nim stránky státních úřadů odolnější. Navíc každý bude mít na první pohled jistotu, že se skutečně jedná o stránky nebo e-maily státní správy. Výrazně se tím omezí riziko různých podvodů,“ vysvětlil místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti).

Vláda schválila záměr migrace na gov.cz v lednu a harmonogram migrace byl schválen v srpnu. Některé instituce již své stránky na gov.cz převedly. Staré domény budou přesměrovány na nové a udržovány do roku 2030.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: MMR

Související

mobil
Domácí Technologie

Sledovací aplikaci na svém telefonu našel každý osmý Čech

výstavba
Domácí

Obce mohou čerpat miliony na výstavbu a rekonstrukce bytů

Ivan Bartoš na na Stavebním veletrhu v Brně.
Domácí Digitalizace

Bartoš představil nové systémy pro stavební řízení

muž na mobilu
Krimi

Invalidní důchodce byl vydírán kvůli masturbaci před kamerou