pátek 17. května 2024

Mezi extrémisty dominují Čechoslováci typu Peterková a Zítko

Nerespektují stát a jeho instituce – to je takzvané antisystémové hnutí, které teď dominuje na extremistické scéně. Říká to pravidelná pololetní zpráva o projevech extremismu a předsudečné nenávisti, kterou zpracovalo Ministerstvo vnitra,

malý

Zleva Libor Malý, Jana Peterková a Pavel Zítko.
Zdroj: FB Libora Malého

  • Zleva Libor Malý, Jana Peterková a Pavel Zítko.
  • Zdroj: FB Libora Malého

Nerespektují stát a jeho instituce – to je takzvané antisystémové hnutí, které teď dominuje na extremistické scéně. Říká to pravidelná pololetní zpráva o projevech extremismu a předsudečné nenávisti v České republice, kterou zpracovalo Ministerstvo vnitra.

V Česku pokračuje trend, kdy tradiční extremistickou a xenofobně populistickou scénu zcela zastínilo antisystémové hnutí. „Jeho představitelé většinou nerespektují český stát a jeho instituce a často vyjadřují obdiv k ruskému režimu. Rovněž prezentují nepravdivé či zavádějí informace a konspirační teorie. Ze zprávy je též patrné, že šiřitelé nenávistných projevů často vystupovali proti migrantům a muslimům,“ popsal Adam Rözler z odboru komunikace Ministerstva vnitra s tím, že se stupňovaly také útoky proti Ukrajincům a v online prostoru se začaly objevovat i nenávistné antisemitské projevy.

Nejviditelnějšími antisystémisty jsou dezinformátoři Jana Peterková, Pavel Zítko a Libor Malý. Tvrdí, že Česká republika je korporace, že federace se Slovenskem se nikdy nerozpadla, odmítají předkládat své doklady, ale veškeré výhody, které jim Česko poskytuje – podporu v nezaměstnanosti, lékařskou péči, invalidní důchody, školství – bez uzardění přijímají.

Tak jedná i dlouhodobě nezaměstnaný Libor Malý z Ústí nad Labem. Ten jen v lednu minimálně v sedmi případech obtěžoval úředníky a dožadoval se vydání občanky České a Slovenské federativní republiky. Nikde neuspěl, a tak hned z úřadů běžel na policejní oddělení a podával na úředníky a někdy i na samotné policisty trestní oznámení. Je totiž přesvědčený, že úřady vydávají falešné občanky. Podrobnosti zde.

V lednu takto otravoval úřady a policii v Brně, Židlochovicích, Olomouci, Žďáru nad Sázavou, Hradci Králové, Karlových Varech, Ústí nad Labem a Liberci.

Jeho akce obvykle začínají dlouhým monologem, kdy se snaží úřednice přesvědčit, že mu mají vydat občanku ČSFR. I když od návštěvy prvního úřadu ví, že to není ani technicky možné, jede si po svém dál. Na úřednice povykuje, že jsou součástí organizovaného zločinu, že ignorují zákony a podobné nesmysly. Totéž pak uvádí při podávání trestních oznámení na úřednice, které podle něj zneužily pravomoci úřední osoby a ignorují Listinu základních práv a svobod.

V případě trestního oznámení na policisty, že nezasáhli proti úřednici, pak jde ještě dál. „Tito policisté jsou součástí vlastizrady občanů a velezrady státu ČSFR, také jsou součástí spiknutí proti lidu Československému s prezidentem a vládou neexistující České republiky, ale i dalšími politiky a nezákonnými politickými stranami v neexistující České republice,“ míní.

Je otázkou, proč si takové jednání nechávají úřady i policie líbit. Malého výstupy trvají i několik hodin a zcela zbytečně zdržují všechny okolo.

Související

1024px-06.07.2019_-_-unteilbar-Auftaktdemo_(48462275896)
Zahraniční

AfD lze brát jako extrémisty, řekl soud. Podle něho chtějí oslabit demokracii

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg
Domácí

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím