úterý 14. května 2024

Messi rozhodl debut v Miami výstavním gólem v nastavení

Lionel Messi odehrál svůj první zápas za Inter Miami a nemohlo to dopadnout lépe. Gólem v nastavení rozhodl o výhře 2:1 nad mexickým klubem Cruz Azul.

Lionel Messi rozhodl svůj první zápas za Inter Miami

Lionel Messi rozhodl svůj první zápas za Inter Milan
Zdroj: Twitter @InterMiamiCF

  • Lionel Messi rozhodl svůj první zápas za Inter Milan
  • Zdroj: Twitter @InterMiamiCF

V zápase Leagues Cupu mezi Inter Miami a mexickým klubem Cruz Azul začal hvězdný Argentinec Lionel Messi na lavičce. Ale plné ochozy necelých 21 tisíců fanoušků ho skandováním povolávaly do hry už od začátku.

Na trávník DRV PNK Stadionu se nakonec vítěz posledního mistrovství světa dostal s kapitánskou páskou v 54. minutě za stavu 1:0. V 65. minutě ale záložník mexického klubu Uriel Antun prudkou střelou zpoza malého vápna srovnal, 1:1.

Přítomnost Messiho byla na hřišti znát, ale ani jeden z týmů nedokázal vsítit rozhodující branku. Až do 4 minuty nastavení, ve kterém se šestatřicetiletý Argentinec postavil k přímému kopu z ideální pozice. Když pak levačkou zakroutil míč přímo do horního rohu soupeřovy branky, stadion v Miami explodoval. Mezi dojatými diváky nechyběl ani spolumajitel klubu David Beckham.

„Bylo to jako dívat se na film, který si budete pouštět pořád dokola. Tyhle příběhy Messi umí psát,“ chválil svého nového svěřence kouč Gerardo Martino.

Další zápas Leagues Cupu, ve kterém spolu soupeří nejlepší týmu z MLS a nejvyšší mexické soutěže, čeká Inter Miami už v úterý.

Autor: Ota Černý

Související

Cavan Sulllivan.
Fotbal

Čtrnáctiletý teenager podepsal profesionální smlouvu v MLS

Cristiano Ronaldo je nejlepším střelcem svého týmu.
Fotbal

Ronaldo se nechal unést a čelí za to kritice

Lionel Messi v dresu Argentiny
Fotbal Paříž 2024

Messi a Paříž? Dveře má otevřené, říká Mascherano

Pavel Bucha opouští po pěti a půl sezóně Plzeň
Fotbal

Plzeňský záložník přestupuje do MLS, zahraje si i proti Messimu