středa 15. května 2024

Ronaldo se nechal unést a čelí za to kritice

Portugalská fotbalová star Cristiano Ronaldo čelí kritice poté, co slavil vítězství svého týmu Al Nassr obscénním gestem.

Cristiano Ronaldo je nejlepším střelcem svého týmu.

Cristiano Ronaldo je nejlepším střelcem svého týmu.
Zdroj: Profimedia

  • Cristiano Ronaldo je nejlepším střelcem svého týmu.
  • Zdroj: Profimedia

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo čelí kritice po kontroverzním gestu, které předvedl po vítězném zápase v saúdské nejvyšší lize. Ronaldo otevřel skóre utkání penaltou ve 21. minutě, ale rozhodující branku si připsal až čtyři minuty před koncem Brazilec Talisca, který vstřelil svůj druhý gól a zpečetil výhru týmu Al Nassr 3:2 nad týmem Al Shabab.

Po závěrečném hvizdu znělo z tábora příznivců poraženého klubu skandování jména Messi, tedy Ronaldova odvěkého sportovního rivala aktuálně hrajícího v Americe. Portugalec na provokaci reagoval obscénním gestem naznačujícím, co si o fanoušcích myslí.

Záběry gestikulujícího Ronalda se záhy objevily se na sociálních sítích a někteří komentátoři nyní píší, že by hráč měl být za své jednání potrestán. Saúdský deník Asharq al-Awsat navíc uvedl, že národní fotbalová federace zahájila vyšetřování incidentu.

Waleed Al Farraj, významný saúdský spisovatel a televizní moderátor, vyjádřil na sociální síti X názor, že disciplinární komise čelí velké zkoušce a že i slavné osobnosti mají znát své meze.

Klub Al Nassr se k celé situaci zatím nevyjádřil. Ronaldo, který se k Al Nassr připojil jako volný hráč koncem roku 2022, vede tabulku střelců saúdské ligy s 22 góly v 20 zápasech této sezóny. Al Nassr je aktuálně na druhém místě v tabulce, čtyři body za Al Hilal, který má zápas k dobru. Al-Nassr se také uchází o Asijskou ligu mistrů, turnaj, který ještě nikdy nevyhrál, a příští měsíc se ve čtvrtfinále utká s týmem Al-Ain ze Spojených arabských emirátů.

Autor: Ota Černý
Zdroj: espn.com

Související

X
Ostatní Sociální sítě

Kdo má nejvíce sledujících na síti X?

Cristiano Ronaldo se svým týmem vypadlo z asijské Ligy mistrů.
Fotbal

Ronaldo neproměnil tutovku a končí v Lize mistrů

Lionel Messi v dresu Argentiny
Fotbal Paříž 2024

Messi a Paříž? Dveře má otevřené, říká Mascherano

Pavel Bucha opouští po pěti a půl sezóně Plzeň
Fotbal

Plzeňský záložník přestupuje do MLS, zahraje si i proti Messimu