pátek 17. května 2024

Listopad na streamu: Druhá polovina měsíce přinese finále Koruny

I ve druhé půlce listopadu bude na co koukat. Kromě finále Koruny se předplatitelé streamovacích služeb mohou těšit na nového Scotta Pilgrima či reality show Hra na oliheň.

Koruna

Imelda Staunton jako královna Alžběta II.
Zdroj: Netflix

  • Imelda Staunton jako královna Alžběta II.
  • Zdroj: Netflix

První polovina listopadu je za námi a pokud nevíte, co si dnes pustit, můžete zabrouzdat do našeho minulého přehledu. Nyní se zaměříme na zbývající listopadové dny, které minimálně v médiích ovládne finální šestá řada historické Koruny. Příběh britské královské rodiny, mapující dění od svatby Alžběty II. a prince Phillipa až po nedávnou minulost, je výkladní skříní Netflixu. Finální řada opět nabídne 10 epizod.

Prvních pět dílů si odbyde premiéru 16. listopadu, zbylé pak 14. prosince. Finální řada se bude odehrávat v letech 1997 až 2005 za premiérství Tonyho Blaira, kdy došlo ke smrti princezny Diany i královny matky. Série zachytí také začátky vztahu prince Williama a princezny Kate či svatbu nynějšího krále Karla III. a královny Camilly.

Ve stejný den, co započne finále Koruny, si Netflix připravil i velmi odlehčenou podívanou. Jedna z prvních letošních nových vánočních komedií nese název Nejlepší Vánoce na světě a o třeskutou zábavu se postarají vyčpělé komediální hvězdy let minulých Heather Graham a Jason Biggs. O režii se postarala Mary Lambert, autorka tragické předloňské adventní komedie Vánoční hrad. Více než průměrnou vánoční zábavu od této novinky nečekejte.

O něco zajímavěji, především díky sázce na rodinnou podívanou, vypadá další vánoční komedie a to Sláva je tu sníh od Disney+. Ta dorazí na platformu 17. listopadu. O režii komedie s afroamerickým obsazením se postaral autor snímku Jízda Švárů, Mysli taky jako chlap či Fantastické čtyřky Tim Story. Ve filmu zažijí rozvedený sociální pracovník s tváří Ludacrise a jeho dcera Vánoce, na které nikdy nezapomenou.

Dne 17. listopadu má premiéru také Scott Pilgrim jde na věc. Netflixu se podařilo do animované série přivést všechny herce z hrané adaptace komiksu Scott Pilgrim z roku 2010. Diváci tak v osmidílné sérii uslyší hlasy Michaela Cery, Anny Kendrick, Mary Elizabeth Winstead, Brie Larson, Aubrey Plazy a dalších. Dle upoutávek se tvůrci snažili držet jak vizuálu z původního komiksu, tak také příběhu. Tady se očekává hit.

O pět dní později uvede Netflix další Hru na oliheň. Nejde však o druhou sérii jihokorejského hitu z roku 2021, nýbrž o reality show Hra na oliheň: Výzva, v níž budou reální účastníci soutěžit o výhru. Do reality show se zapojilo 456 účastníků, kteří „bojují“ o 4,5 milionu dolarů. Soutěžící budou procházet hrami inspirovanými původním seriálem. Diváci se mohou těšit na kulisy i kostýmy z původního seriálu. Druhou sérii Hry na oliheň uvede Netflix až v příštím roce.

Posledním listopadovým tipem je minisérie Faraway Downs od režiséra Velkého Gatsbyho či Elvise Baze Luhrmanna. Příběh se točí kolem lady Sarah Ashley (Nicole Kidman), která jede přes celý svět, aby čelila svému manželovi a prodala neobvyklý majetek, milionakrový dobytčí ranč v australském vnitrozemí zvaný Faraway Downs. Jak příběh napovídá, jde o variaci na snímek Austrálie (2008). Kromě Kidman si svou roli zopakuje také Hugh Jackman. První díl Faraway Downs uvede Disney+ dne 26. listopadu. Faraway Downs je uváděno jako film vyprávěný v šesti kapitolách, uvedených v podobě 45minutových epizod.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů