pátek 17. května 2024

Listopad na steamu: První půlka měsíce přinese zpověď Stalona i Fincherova Zabijáka

První polovina listopadu obdaří diváky dvěma zajímavými dokumenty i ambiciózními snímky.

Zabiják

Plakát k filmu Zabiják
Zdroj: Netflix

  • Plakát k filmu Zabiják
  • Zdroj: Netflix

Prvním pánem na holení je v přehledu tipů na první polovinu listopadu Sylvester Stallone. Akční hvězda 80. a 90. let se odhalí divákům v celovečerním dokumentu Sly, jenž si 3. listopadu odbyde premiéru na Netflixu.

Na rozdíl od tříhodinové dokumentární série Arnold o Arnoldu Schwarzeneggerovi má Sly pouze 95 minut. Někteří zámořští kritici už dokument viděli a valná většina zvedá palec mírně nahoru. Cení se především vypravěčský um a sebereflexe Stalona, jenž letos oslavil 77. narozeniny. I přes vysoký věk se Stalone bude věnovat herectví i nadále. V plánu je druhá série Krále Tulsy a také trojice celovečerních akčňáků, které by měly mít premiéru v příštím roce.

Ve stejný den, co vyjde na Netflixu Sly, si na Apple TV+ odbyde premiéru romantické sci-fi Nehty. Jde v pořadí o druhý celovečerních snímek řeckého režiséra Christose Nikou, který před třemi lety natočil výborný debut Jabka, v němž lidstvo postihla epidemie v podobě ztráty paměti. Ve sci-fi tématice pokračuje i ve filmu Nehty.

Můžete si být skutečně jistí, že jste našli svoji životní lásku? Představte si test, který by vám to srovnáním nehtů rukou obou osob s určitostí potvrdil. Chtěli byste znát výsledek? A přijali byste ho?“ zní oficiální popisek. Zatímco v debutu se Nikou spoléhal na řecké obsazení, do Nehtů obsadil globálně známé tváře v čele s Jessie Buckley, Rizem Ahmedem, Jeremy Allenem Whitem a Lukem Wilsonem. Premiéra 3. listopadu.

Dne 10. listopadu přistane na Netflixu nový snímek Davida Finchera. Ikonický režisér po letech spojil síly se scenáristou Andrewem Kevinem Walkerem, se kterým natočil mimořádné krimi Sedm. Zabiják vypráví příběh osamělého nájemného vraha Christiana (Michael Fassbender), který se bez morálního kompasu či výčitek připravuje na další akci. Během studování svého dalšího cíle si však začíná uvědomovat, že ztrácí svůj ledový klid a společně s ním i vlastní rozum. Zabiják již měl premiéru na několika festivalech. Po 150 recenzích vyfasoval od kritiků na portálu Rotten Tomatoes průměrné hodnocení 7,6 z 10.

Na službě MGM+ má 12. listopadu premiéru sci-fi série Beacon 23 od tvůrce kultovního seriálu Alphas neboli Vyjímeční. Seriál sleduje dva hrdiny, jejichž osudy se propletou poté, co se spolu ocitnou uvězněni na konci známého vesmíru. V hlavní roli se vrací na televizní obrazovky Lena Headey, jež ztvárnila ve Hře o trůny postavu Cersei Lannister. Zda bude osmidílný seriál dostupný i v Česku na některé ze streamovacích platforem zatím není jasné.

V polovině listopadu by měl mít premiéru na HBO Max dokument David Holmes: The Boy Who Lived, jenž vypráví příběh kaskadéra Davida Holmese, jenž zasakoval za Daniela Radcliffa v prvních sedmi filmech s Harry Potterem. V sedmém díle Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 se Holmes při kaskadérském kousku vážně zranil a skončil na vozíku. Dokument produkčně zaštítil sám Radcliffe, který se přátelí s Holmesem od dob natáčení Pottera.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů