neděle 19. května 2024

Krádež hodinek za tři miliony byla dobře promyšlená, míní majitel obchodu

Policie stále pátrá po dvojici lupičů, kteří v listopadu vyrabovali prodejnu s hodinkami v pražské ulici Na Dělostřílnách. Stalo se to poté, co do obchodu dorazilo zboží pro vánoční sezónu.

Chronoshop_loupez_5-768x1024

Jedna z vyrabovaných vitrín.
Zdroj: Chronoshop

  • Jedna z vyrabovaných vitrín.
  • Zdroj: Chronoshop

„Jde zjevně o dobře promyšlenou akci, měli jsme již naskladněné zboží na vánoční sezonu a nyní jsme o jeho velkou část přišli. Je to pro nás zásadní zásah,“ řekl majitel obchodu Jakub Sivek. Ten tak přišel o velké peníze, pojistka totiž kryje jen zboží uložené v trezoru, nikoliv to ve vitrínách.

Zloději se maskovali, měli čelovky a kladiva.

Přestože se prý v obchodě spustil alarm, který vzbudil i obyvatele domu, lupiči stihli v bleskové akci rozbít vitríny a pobrat množství hodinek. Dohromady vzali zboží za 3,3 milionu korun a nechali po sobě spoušť za dalších 50 tisíc. Hrozí jim až osm let ve vězení.

Policisté zveřejnili videozáznam krádeže a také záběry na jednoho ze zákazníků. „Muž prodejnu navštívil večer před krádeží a mohl by tak poskytnout velmi důležité informace. Pokud muže v zelené bundě s červeným batohem poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho nalezení, kontaktujte linku 158,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Související

Bohuňov,_Podskalí,_silnice_II-365_(2017-04-29;_01)
Krimi

Zloděj si odnesl 120 metrů svodidel, policie hledá svědky

GL2jADwWAAAgr4N
Domácí

Soud se dopustil apartheidu a hrozí mu vězení, hlásí hledaný dezinformátor Zítko

Ramses_II-IMG_4382-black
Zahraniční

Ramesse II. je už doma. Do Egypta se vrátil po 30 letech od krádeže

Sebastian Korda.
Tenis

Korda, Dimitrov i Kvitová. Tenisové hvězdy terčem zlodějů