středa 8. května 2024

Hledaný Tomáš Čermák není v Rusku, video natočil nejspíš v českém lese

„Do zbraně, postavte se na odpor, jdeme na ně! Sláva Rusku,“ hlásá Tomáš Čermák, který se vyhýbá vězení. Snaží se vyvolat dojem, že je v Rusku. Ve videu, které zveřejnil, ale přehlédl například českou turistickou značku na stromě.

čermák-rusko2

Tomáš Čermák se skrýval před vězením a snažil se prý dostat do Ruska.
Zdroj: facebook.com

  • Tomáš Čermák se skrýval před vězením a snažil se prý dostat do Ruska.
  • Zdroj: facebook.com

Příznivci hledaného Tomáše Čermáka slaví, odsouzenec, který se vyhýbá nástupu do vězení za propagaci terorismu, se jim ozval. Nadšení, že je v pořádku, vyvolalo pětiminutové video, které se šíří na sociálních sítích.

„Nebudu vám říkat, kde jsem, chci, abyste to poznali tady z těch obrázků, co mám na sobě,“ ukazuje na ruskou vlajku a nápis CCCP na svém tričku. „Myslím si, že je to každýmu asi jasný,“ mlží Čermák. Ten se snaží vyvolat dojem, že je v Rusku. Jenže ruskému prostředí neodpovídá ani počasí, ani skladba lesa a už vůbec ne turistická značka, která je patrná na jednom ze stromů.

čermák-rusko2

„Chtěl bych vyzvat celej národ, celej československej národ, aby se postavil na odpor, a vynesli ty parchanty ven, protože už toho mám plný zuby. Já mám za sebou teďka nejslavnější a nejsilnější velmoc na světe, a jestli se nepostavíte na odpor, tak to udělám já, a přijdu s takovou armádou, že se budou divit,“ vyhrožuje Čermák. „Do zbraně, postavte se na odpor, jdeme na ně! Sláva Rusku,“ říká.

Policie na příspěvek zareagovala. „V pátrání po hledaném Tomáši Čermákovi nadále pokračujeme a zabýváme se i informacemi ve virtuálním prostředí, kromě jiného i výroky uvedenými ve videu,“ uvedla na sociálních sítích.

A ozval se i ministr vnitra Vít Rakušan, kterému Čermák na videu sprostě nadává. „Policie v pátrání po odsouzeném samozřejmě dál pokračuje, trik s tričkem a vlajkou působí krajně nepřesvědčivě,“ napsal na síti X. „Člověk, který byl odsouzený za výzvy k násilí a schvalování terorismu, neunesl odpovědnost za svoje činy a utekl. Tváří se, že do Ruska. Je pozoruhodné, že někdo, kdo si stěžuje na údajnou nesvobodu v Česku, spatřuje vzor v zemi, kde se válce nesmí říkat válka, kde kritizovat armádu je vlastizrada a kde nepohodlní lidé buď padají z oken, nebo s nimi padají letadla. Je jen otázka, jestli pár let v českém vězení nakonec není lepší varianta než doživotí v Putinově totalitě,“ napsal také Rakušan.

Související

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

paris-olympics-eiffel-tower-2024
Zahraniční

Olympiáda by kvůli teroristickým hrozbám mohla přijít o zahajovací ceremoniál

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg
Domácí

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla

1000007276
Zahraniční

Pro Írán celá věc útokem skončila. Pokud se tedy Izrael neuchýlí k odvetě