středa 15. května 2024

Dezoscéna šílí: Od Rohlíku už ani housku!

Pondělní protest, který zemědělcům ukradli proruští aktivisté, dezinformátoři a populisté, má další dohru. Rohlik.cz už stahuje z nabídky produkty RabbitCZ agrobarona Zdeňka Jandejska, který byl jedním z hlavních organizátorů akce.

GGtDy4nWwAA-Avl

Protest zemědělců.
Zdroj: X

  • Protest zemědělců.
  • Zdroj: X

Především mezi příznivci dezinformátorů vyvolal Rohlík vlnu nenávisti.

Vyjádřit nesouhlas s politikou je právem každého z nás, ale omezovat dopravu a osobní svobody obyvatel už nikoliv. Je také špatně, když organizátorem stávky proti současnému systému je člověk, který právě díky němu načerpal na dotacích přes dvě miliardy korun,“ vysvětlil Rohlík na Facebooku.

Společnost tím rozčílila například experta na cokoliv Ondřej Dostála, který kandiduje do Europarlamentu za hnutí Stačilo!, jemuž velí komunistka Kateřina Konečná. „Skončete s Rohlíkem. Zbytečný, drahý, neekologický prostředník. Šéf Rohlíku Čupr teď dělá morálního majáka, jak nebude odebírat potraviny od pana Jandejska, protože protestoval proti Jurečkovi. Rohlik.cz přitom v roce 2017 nelegálně zaměstnával Ukrajince otročící přes polskou agenturu,“ píše Dostál a radí lidem, aby si kupovali jídlo u svého lokálního zemědělce. Že místní farmáři nejsou dostupní na každém rohu, to elegantně pominul.

Přidal se také proruský aktivista Jindřich Rajchl. „Vyzývám vás všechny k zapojení se do kampaně s názvem: Ani rohlík od Rohlíku! Pevně doufám, že se k této mé výzvě připojíte a zahájíte společně s námi bojkot korporace, která se chová hůř než bolševičtí kádrováci,“ napsal na svůj Facebook.

Související

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg
Domácí

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím

Obrázek vygenerovaný AI s Donaldem Trumpem a Afroameričany
Zahraniční AI

Trump přítelem Afroameričanů. Dezinformátoři sdílejí fotky vytvořené umělou inteligencí