neděle 12. května 2024

Češi vzali novou sociální síť Threads útokem

Ve čtvrtek do Evropy dorazila nová sociální síť Marka Zuckerberga, která je přímým konkurentem sítě X, dříve Twitteru. Její začátky se ale neobešly bez problémů.

Sociální síť Češi přejmenovali na Vlákna

Logo nové sociální sítě Threads
Zdroj: www.pexels.com

  • Logo nové sociální sítě Threads
  • Zdroj: www.pexels.com

Do Evropy se měla dostat už v létě, ale nakonec jsme si ji v tu dobu stáhnout nemohli kvůli nejasnostem ohledně zpracování osobních údajů. Dostupná tak byla v desítkách zemí po celém světě, ne však v Evropské unii. Druhý pokus už vyšel a Češi se tak od čtvrtečního odpoledne na Threads, česky vlákna, přihlašují jako diví.

Někteří uživatelé operačního systému Android ihned po spuštění aplikace hlásili problémy se stažením aplikace. Při pokusu se objevila informace, že síť je nedostupná. Tento problém už je ale pravděpodobně vyřešený, a tak ji uživatelé už v prvních hodinách zaplavili oznámeními, že i oni jsou konečně na Vláknech.

„Připadám si jako v roce 2007, kdy jsem se poprvé přihlásila na Facebook,“ napsala jedna z prvních uživatelek na Threads. Ještě je ale brzy se radovat. Vzpomeňme například sociální síť Clubhouse, která měla být jen pro vyvolené a na jaře 2021 se z ní stal fenomén. Uplynulo sotva pár měsíců a na Clubhouse si už nikdo ani nevzpomněl.

Tentokrát to ale možná bude jiné. Nyní jde o přímý boj mezi Metou Marka Zuckerberga a sítí X Elona Muska. Následující týdny a měsíce ukážou, jak velký má Threads potenciál. Na síti mohou uživatelé sdílet odkazy, fotografie, videa i hlasové příspěvky. Mohou komentovat, lajkovat, repostovat a nastavit si upozornění na jednotlivá vlákna. Navíc je prý nová sociální síť přehlednější než X.

Autor: Michaela Dočkalová

Související

Taylor Swift
Hudba Sociální sítě

Hudba Taylor Swift je opět na TikToku

406326659_1700425100422345_7889982957713546924_n
Domácí

Novotný nastavil novou mez sprostoty. Zaútočil na Slováčka i nemocnou dceru

muž na mobilu
Krimi

Invalidní důchodce byl vydírán kvůli masturbaci před kamerou

X
Ostatní Sociální sítě

Kdo má nejvíce sledujících na síti X?