pondělí 29. dubna 2024

Češi v rámci kvalifikace na Euro remizovali s Albánií 1:1

V rámci kvalifikačního utkání na fotbalové mistrovství Evropy remizoval český výběr s fotbalisty Albánie 1:1. Jedinou branku našich vstřelil Václav Černý.

Češi remizovali s Albánií 1:1

Češi remizovali s Albánií 1:1
Zdroj: Profimedia

  • Češi remizovali s Albánií 1:1
  • Zdroj: Profimedia

Albánie vstoupila do kvalifikačního utkání o Euro aktivně, zatímco Češi v roli favoritů působili nedůrazně. Před zraky více než 18 tisíc diváků v pražském Edenu se domácí nedokázali v prvním poločase prosadit. Přestože Berishe v bráně Albánie prověřil nejprve z dálky Černý a ve 25. minutě hlavičkou Souček.

Po změně stran byli Češi lepší, zatímco Albánci se uchýlili k jednoznačně defenzivní taktice. To v 56. minutě vyústilo v první branku utkání, o kterou se postaral záložník Václav Černý po skvělé akci kapitána Tomáše Součka, 1:0.

Jenže vedení si naši užívali pouhých deset minut. Po chybě v obraně se totiž v 66. minutě dostal ke střele z dálky Bajrami, který bezchybně zamířil do šibenice a nedal Pavlenkovi šanci, 1:1.

Závěr utkání se sice nesl nadále ve znamení převahy domácích, ale další gól už nepřinesl. Česká reprezentace tak roli favorita nepotvrdila a s balkánským soupeřem získala jen bod.

„První poločas nás samotné zaskočil. Nastoupili jsme nervózně, málo pohybu, málo soubojů. První poločas nám vůbec nevyšel. Jsem rád, že jsme se v druhém poločase zlepšili,“ hodnotil trenér Jaroslav Šilhavý pozitivně vstup do druhé půle, který přinesl gól Václava Černého.

„Bohužel jsme v krátkém časovém úseku po naší chybě nabili soupeři na gól a přišlo vyrovnání. My jsme to pak už zpátky nedostali na svou stranu. Jednoznačně jsme zklamaní,“ nezastíral lodivod českého reprezentačního výběru.

Česko – Albánie 1:1 (0:0)

Branka: 56. Černý – 66. Bajrami.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0868148740.jpg
Ostatní

Mistryně Evropy je strašně nadšená

Čeští fotbalisté slaví gól.
Fotbal Fotbalová reprezentace

Reprezentační navrátilec Barák sestřelil Norsko

profimedia-0858127373
Fotbal Fotbalová reprezentace

Na dojem se fotbal nehraje, říká Hašek před premiérou

Tomáš Souček je potřetí fotbalistou roku.
Fotbal

Tomáš Souček je potřetí fotbalistou roku