pondělí 29. dubna 2024

Aby hlas pro Korčoka nepropadl. Volební vlak doveze studenty na Slovensko

Z Prahy vyjel volební vlak, který vypravili Mladí proti fašizmu. Ti na svých facebookových stránkách nabádají volbě Ivana Korčoka a zveřejňují videa namířená proti Peterovi Pellegrinimu.

profimedia-0810214705

Z pražského hlavního nádraží vyrazil volební vlak na Slovensko.
Zdroj: Profimedia

  • Z pražského hlavního nádraží vyrazil volební vlak na Slovensko.
  • Zdroj: Profimedia

Stejně jako při volbách do slovenské Národní rady, vyrazil dnes ve 12 hodin z Prahy na Slovensko volební vlak, který má zajistit, aby hlasy, zejména studentů, nepropadly. Vlak, který vypravilo hnutí Mladí proti fašizmu, bude mít zastávku i v druhém největším české městě, Brně. Organizátoři kvůli enormnímu zájmu museli spoj posílit ještě o dva autobusy. Celkově na východ z Prahy a Brna vyrazí zhruba 700 Slováků.

Jak však někteří přiznali, ne všichni využijí vlak k jeho účelu a půjdou k volbám. Někteří studenti využijí bezplatného cestování k příležitosti podívat se za svými rodiči. Tvrdí, že jízdenka na Slovensko je pro ně příliš drahá. Cena obyčejného jízdného z Prahy do Bratislavy stojí od 500 korun v případě RegioJetu a 1047 korun u ČD. Studentské jízdné je však o poznání levnější, RegioJetem lze dojet z Prahy do Bratislavy i Košic od 360 korun.

Prezidentské volby se na Slovensku konají zítra po celý den. Slibují velmi napínavý a vyrovnaný souboj mezi současným šéfem Národní rady a předsedou strany HLAS-SD Peterem Pellegrinim a bývalým ministrem zahraničí Ivanem Korčokem. Zatímco první loví voliče na vlasteneckou a protiválečnou notu, korespondující s politikou kabinetu Roberta Fica, druhý se snaží oslovit zejména mladé prozápadní a liberální voliče.

Autor: Jan Skala

Související

novostavba
Ekonomika Bydlení

Ceny bytů opět stoupají

Jehně
Domácí

Do vzácných přírodních oblastí Prahy se vrací stáda skotu, ovcí a koz

profimedia-0868363648.jpg
Hokej

Čeští hokejisté vyhráli i pošesté

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier.
Domácí

Německý prezident přijede do Prahy