pondělí 20. května 2024

Ze třetích zápasů předkola play off vzešli tři noví čtvrtfinalisté

Play off hokejové extraligy zná už téměř všechny čtvrtfinalisty. K přímo postupujícím týmům se přidal Litvínov, Hradec Králové a České Budějovice.

profimedia-0855261528

Plzeň po třech zápas v play off končí.
Zdroj: Profimedia

  • Plzeň po třech zápas v play off končí.
  • Zdroj: Profimedia

V nejkratším možném čase vypadli z předkola play off hned tři týmy, sezona skončila pro hokejisty Plzně, Karlových Varů a Vítkovic. Mezi osm nejúspěšnějších letošního ročníku se probojoval Litvínov, Hradec Králové a České Budějovice.

HC VÍTKOVICE RIDERA – MOUNTFIELD HK 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Hokejisté Hradce Králové potvrdili roli favorita i ve třetím utkání předkola play off a na ledě Vítkovic vybojovali postup mezi nejlepších osm týmů letošního ročníku. Hosté vykročili za postupem už ve čtvrté minutě, kdy Freibergs vstřelil úvodní branku. Vítkovice soupeři herně nestačily a když ve třetí třetině prohrávaly už o tři góly, bylo i fanouškům na stadionu jasné, že pro ně sezona končí. Čestnou trefu těsně před koncem zaznamenal Fridrich a nedopřál tak hradeckému golmanovi Paříkovi radost ze dvou čistých kont v řadě.

Branky a nahrávky: 58. Fridrich (Zdráhal, Claireaux) – 4. Freibergs (Miškář, Lalancette), 39. Blain (Šťastný, Okuliar), 53. Jergl (Perret, Šťastný).


HC ENERGIE KARLOVY VARY – BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Dalším týmem, kterému stačily tři zápas předkola play off k postupu do čtvrtfinále, jsou České Budějovice. Třetí zápas rozhodly početní výhody na začátku první a na konci druhé třetiny. U obou byl Lukáš Pech, který přesnými přihrávkami vyzval nejprve Gulaše a poté Kondelíka ke skórování. Západočeši sice dokázali ve třetím dějství snížit náskok, ale Harris bleskově kontroval a pečetil tak postup svého týmu do čtvrtfinále play off. V něm Budějovice narazí na třinecké Oceláře.

Branky a nahrávky: 49. Kangasniemi – 3. Gulaš (Pech, Štencel), 37. Kondelík (Pech, Štencel), 50. Harris (M. Beránek).


HC ŠKODA PLZEŇ – HC VERVA LITVÍNOV 1:2 v prodloužení (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)

Z trojice týmů, kterým v sobotu skončila sezóna, nejdéle vzdorovala Plzeň. Ta na svém ledě přivítala Litvínov a dokonce šla ve druhé minutě do vedení. Premiérovou trefu v play off si připsal Martin Buček. Jenže Chemici okamžitě zareagovali, když Andrej Kudrna trefil přesně pravý horní roh Kloučkovy branky. A to bylo, co se gólů týče, na dlouhé minuty všechno. Zejména s přispěním skvělých výkonům obou brankářů tak došlo utkání až do prodloužení. V něm dlouho neměla ani jedna strana navrch, jenže pak přišla chyba na Plzeňské straně. Pour vysokou holí způsobil krvavé zranění protihráči a dostal za to čtyřminutový trest. Přesilové hry v 76. minutě využil Jurčík a vstřelil tak poslední gól této série.

Branky a nahrávky: 2. Bučko (Mertl) – 2. Kudrna (Jurčík), 76. Jurčík.

Autor: Ota Černý

Související

Dominik Pavlát přišel do Pardubic na závěr sezony.
Hokej Tipsport ELH

Pavlátovo kratičké působení v Pardubicích je u konce

Dávid Hrenák odchází z Liberce
Hokej Tipsport ELH

Hrenák je novou brankářskou jedničkou Plzně

Josef Jandač s novými asistenty
Hokej Tipsport ELH

Plzeň povede bývalý reprezentační trenér

Chad Yetman v dresu švédského týmu
Hokej Tipsport ELH

Vítkovice ohlásily další posilu, tentokrát Kanaďana Yetmana